Datum objave: 13. Prosinac 2013

Groznica zvana gimnazijski disco ponovno "napada" Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Disco glazba 70 -ih i 8-0ih u obliku  „Gimnazijskog disca“ vraća se u Šibenik velikom stilu, u sklopu programa „Nova u Docu“.  

„S obzirom na značaj i važnost koju je disco u šibenskoj gimnaziji imao za šibensku mladež još od kraja sedamdesetih zaključili smo da ova priča zaslužuje još koji termin u našem božićnom programu“, kažu organizatori.

Gimnazijski disco oživjeti će Dolac na Badnjak, 24.prosinca, uz pomoć iskusnih ruku i ritmova DJ-a Darka Relje – Ritma, ali samo kao uvertira u 29. prosinac, kada  će taj j  programbiti ponovno organiziran.

Evo što je o počecima tradicije gimnazijskog disca rekao Darko Relja - Ritmo: „ Mi  danas veseli  50-godišnjaci nastavljamo tradiciju, a ona se zove „gimnazijski disco". Danonoćno posvećeni pripremama do savršenstva, koliko je u ono vrijeme bilo moguće, kao probuđeni, svi smo živjeli za  tu subotu. Okupljeni kao jedan, svatko sa svojim zaduženjima stvarali smo što će nas pratiti cijeli život, stvarali smo Gimnazijski disco! Rađale su se tu prve ljubavi, prva velika prijateljstva. Prohujale su generacije mladih glazbenika, tehničara, onih na ulazu, cura na garderobi, naštimavalo se, pretakalo jedan ritam u drugi… Iznjedrio je naš gimnazijski disco generacije ljubavi i ljubitelje prave glazbe! Taj izlazak je bio van svake kategorije. Dugo bi trajalo kad bi se sve nabrajalo. Eto, ovog Božića se u ime svih želimo vratiti, razveseliti, opustiti i poludjeti! Potjerati depresiju i recesiju, zaboraviti na novce i račune, oživjeti mladost koja još čuči u nama, jer gimnazijski disco ide dalje!“

Iz kategorije: Vijesti