Datum objave: 01. Siječanj 2013

ŠIBENSKI DUH: Zimsko kupanje i uživanje na Banju

Diana Ferić
Diana Ferić

Izniman doživljaj bilo je današnje događanje na plaži Banj, ponajprije za desetak najhrabrijih Šibenčana koji su se okupali na temperaturi mora od 9 stupnjeva cezijevih, ali i za sve ostale, malo manje hrabre, koji su uživali u tom prizoru i u svemu ostalom što se ovog prvosječanjskog, sunčanog jutra, zahvaljujući odličnoj ideji i organizaciji Jedriličarskog kluba Val, zbivalo na toj gradskoj plaži. Mnoštvo Šibenčana došlo je bodriti kupače, optimisti kluba „Val“ jedrili su u moru uz plažu unatoč bonaci, a sve to bilo je ukomponirano u zvuke violine i violončela koje su svirale profesorice Nataša Pušić i Danica Čelar. Kada se tome pridoda i pogled na stari Šibenik i Katedralu može se samo reći, što su mnogi danas uzvikivali: „Ko ovo more platit“.

Gradonačelnik Šibenika dr Ante Županović pogodio je u bit svojom izjavom da je to današnje događanje potvrda da Šibenik ima duh i dušu, a zadovoljan je bio i rodonačelnik ideje uređenja plaže na Banju dogradonačelnik i saborski zastupnik Franko Vidović jer je to bila još jedna potvrda da je Banj dobar projekt  s kojim su građani srasli.

Među hrabrima koji su, držeći se za ruke, složno skočili u hladno more bili su šezdesetogodišnji Ivo Lokas, kao najstariji kupač, potom Nikša Ercegović – Đugum, predstavnik Funcuta u nekadašnji jugoslavenski rekorder u skokovima u vodu, Boris Pelajić, Ivo Špec, Miro Aldum, Darko Bujas, konceptualni umjetnik Ivo Deković i još neki kojima nismo uspjeli zapisati imena te kao najmlađi, vaterpolist i šibenski Funcut Krešo Ivančević. Među kupačima bilo je upravo najviše Funcuta. Okupao se i jedna turist Drago Čulig iz Kranja. Marin Paić, predsjednik JK „Val“ izjavio nam je kako je riječ o klubu koji osim u sportskom želi sudjelovati i u društvenom životu Šibenika, a današnje događanje izraz je kreativnosti i radišnosti volontera tog kluba koji su za sve dobili čistu peticu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3