Datum objave: 28. Prosinac 2012

Tradicionalni blagdanski domjenak šibenskih kulturnih djelatnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnici u kulturnim ustanovama Šibenika, predstavnici Grada Šibenika i djelatnici u medijima okupili su se danas u Studiju Galerije svetog Krševana na tradicionalnom blagdanskom domjenku.                                                                                 

"Budite sigurni da će kultura biti jedna od posljednjih koja će trpjeti posljedice krize i da će biti zadnja linija na kojoj će se štednjom braniti gradski proračun. Međutim mislim da to neće biti potrebno jer je dobro gospodarenje raspoloživim novcem kako od strane njegovih korisnika tako i nas koji njime upravljamo i u kriznim su vremenima dali dobre rezultate", rekao je gradonačelnik Šibenika Ante Županović u svom obraćanju kulturnim djelatnicima, javnim radnicima i novinarima.
Zajednička je konstatacija da je otvaranje stalnog postava Muzeja grada Šibenika bilo najznačajniji događaj u kulturni Šibenika u 2012. godini. Ravnatelj muzeja Gojko Lambaša potkrijepio je tu ocjenu podatkom da je u posljednja tri mjeseca novi postav vidjelo više od 7 500 posjetitelja muzeja te da su muzej organizirano dolazili i posjetitelji iz susjednih gradova izražavajući želju i nadu da i njihovi muzeji dobiju nešto slično šibenskom muzeju.
Da je 2012. godina barem kada je o kulturi riječ bila uspješne i da Šibenik i Šibenčani imaju razloga za zadovoljstvo potvrdili su i Antonija Modrušan, ravnateljica Galerije svetog Krševana, Nera Gojanović Kljajić, ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te Vilijam Lakić, ravnatelj gradske knjižnice Juraj Šižgorić.


Iz kategorije: Vijesti