Datum objave: 28. Prosinac 2012

Poletjeli Anđeli Dobrote župe Presvetog Srca Isusova

Diana Ferić
Diana Ferić

Župa Presvetog Srca Isusova danas je po četvrti puta organizirala akciju „Pjevači betlehemske zvijezde“ u sklopu svoje stalne misije prikuplja novčanu pomoć za školovanje siromašne djece u Africi.                                                                                            

Djeca koja sudjeluju u ovoj lijepoj i humanoj akciji obići će danas i sutra nekoliko stotina obitelji koje žive na području te župe, a voljna su pomoći školovanju gladne i siromašne djece  Afrike. Tijekom protekle tri godine „Pjevači Betlehemske zvijezde“ uspjeli su prikupiti znatna sredstva te tako doti važan doprinos školovanju blizu 150 svojih afričkih vršnjaka. Ove godine, kao i prošle, za sudjelovanje u ovoj lijepoj misiji prijavilo se sedamdesetak djevojčica i dječaka.  Oni će posjetiti obitelji koje su izrazile želju da im se pridruže u njihovoj dobroti, a svakome će za se odužiti pjevajući im božićne pjesme u njihovim domovima. Iako se župa Presvetog Srca Isusova ne ističe po bogatstvu svojih župljana oni su u Hrvatskoj u samom vrhu u humanitarnom djelovanju. Zahvaljujući njihovim novčanim darovima ova župa školuje siromašnu djecu u Africi, koja bez te pomoći nikad ne bi naučili ni čitati ni pisati. Školovanje osmoškolca u Misijskim krajevima godišnje košta 100 eura, a srednjoškolca 150.

„Pomažući svojim gladnim i siromašnim vršnjacima naša djeca čine dobro djelo, ali istovremeno obogaćuju sama sebe, svoje obitelji i cijelu našu zajednicu, - kazao nam je župnika župe Presvetog Srca Isusova  don Tomislav Puljić, - Najveća vrijednost cijelog ovog projekta je što se naša djeca odgajaju u duhu dobrote, altruizma i elementarne ljudske solidarnosti. To što uče kako je dobro činiti dobro ne može se mjeriti materijalnim vrijednostima, a činjenica da u ovoj misiji sudjeluju s radošću i veseljem svemu daje jednu duboku ljudsku i duhovnu dimenziju. Radostan sam i ponosan na sve moje pjevače Betlehemske zvijezde i na sve moje župljane koji će im danas i sutra otvoriti vrata svojih domova i svoja srca.“

Iz kategorije: Vijesti