Datum objave: 24. Prosinac 2012

Nove pobjede Nives Radić u olimpijskom boksu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nives Radić članica kickboxing kluba “Dalmatino” dobila je poziv boksačke reprezentacije Hrvatske za nastup na međunarodnom turniru u olimpijskom boksu koji će se održati 8. siječnja 2013. godine u Zrenjanin, nakon što je na boksačkoj ligi Sjever-Jug uvjerljivo pobijedila boksačicu iz Varaždina Jovanu Vučić.

Boksačka liga Sjever-Jug najveće je boksačko natjecanje u Hrvatskoj na kojem se klubovi primorskog dijela Hrvatske (Jug) natječu s klubova kontinentalnog dijela (Sjever). U Senju ne nastupilo 40 boksača i boksačica iz osamnaest klubova. Nives Radić je donijela prvu pobjedu za Jug iako nije imala dovoljno vremena za kvalitetne pripreme za nastup u olimpijskom boksu. Tom pobjedom ona je potvrdila da je ne samo prvakinja Europe u Kickboxingu već i jedna od najboljih hrvatskih boksačica u olimpijskom boksu te da bi i na međunarodnoj sceni i u toj disciplini mogla postići vrhunske rezultate.
Za Nives Radić nastup na ligi Sjever – Jug u Senju bio je izuzetno naporan jer je samo sedam dana ranije nastupila na međunarodnom turnir u kickboxingu u Osijeku „Croatia open 2012“. Na tom natjecanju nastupilo je čak 426 natjecatelja iz BiH, Makedonije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Za šibenski „Dalmatino“ osim Nives nastupili su nastupili su Marin Mrša u konkurenciji seniora, Dino Brajković i Ivan Letica u konkurenciji juniora, te Stipe Juras u konkurenciji kadeta.
Nives je nastupila u čak dvije discipline i u obje bila najbolja. U low kicku je pobijedila Mariju Mitrović iz Splita, a bila je najbolja i u tehničkoj disciplini light contacta gdje joj je u finalu protivnica bila Marija Kostovska iz Makedonije. Zbog pobjede i uvjerljivog nastupa n light contactu, Nives je proglašena najboljom natjecateljicom turnira.
Marin Mrša je nastupio u low kicku u kategoriji do 91 kilogram. Bilo je to njegovo prvo natjecanje. Uvjerljivo je pobijedio Slovenca Veljka Kovačevića, a u polufinalnoj borbi je odlukom sudaca izgubio od znatno iskusnijeg protivnika iz Splita. Dino Brajković, Ivan Letica imali su više nego uspješne nastupe, a Stipe Juras je u konkurenciji kadeta do 57 kilograma u disciplini light contact osvojio brončanu medalju. Natjecatelje „Dalmatina“ vodili su trener Damir Lambaša i predsjednik kluba Darko Mikulandra.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3