Datum objave: 22. Prosinac 2012

Političari u anketi "Šibenik tima" dobili za 2012. najlošije ocjene

Diana Ferić
Diana Ferić

Časopis "Šibenik tim" danas je na svečanosti u prepunom foajeu šibenskog kazališta dodijelio priznanja najbolje ocijenjenim osobama i događajima u Šibeniku i Šibensko – kninskoj županiji u 2012 godini na temelju ankete koju su proveli na uzorku od 120 ispitanika, a sve rezultate objavljuju u novom, 17 broju koji se danas pojavio na kioscima.

Nives Radić, dvostruka ovoodišnja prvakinja u kickboxingu dobila je u kategoriji najosoba najvišu prosječnu ocjenu, 4 ,9, a kako je ona danas na natjecanju u Senju priznanje je primio predsjednik kluba Darko Mikulandra. Samozatajni šibenski pjesnik, dobitnik prestižnog „Goranovog vijenca“ Stjepan Gulin  je po prosječnoj ocjeni,4,7, na drugom mjestu, a treće mjesto dijele Zlatko Bajić, svjetski prvak u kickboxingu, osmogodišnji Franko Škugor, uspješni natjecatelj u kartingu i Miranda Paić, vlasnica obrta „Skradinske delicije“ koja je ove godine osvojila i titulu najdomaćice hrvatskog turizma. Među javnim osobama najbolje  su plasirani Nera Gojanović, ravnateljica HNK Šibenik, 3,9, potom  šibenski gradonačelnik dr Ante Županović i Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko – kninske s ocjenom 3.5  te Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica i saborska zastupnica, Siniša Burić, direktor „Zelenila“ i Gojko Lambaša, ravnatelja Muzeja Grada Šibenika s prosječnom ocjenom 3.0.Svi ostali političari, osim gradonačelnika Županovića, koji su bili na listi prosječno su ocijenjeni ocjenama od 1,3 do 2,7.

Najznačajnijim događajem u 2012. godinu u ovoj je anketi, s visokih 4.8, ocijenjen humanitarni rad Udruge žena sveti Antun koja okuplja djecu oboljelu od zloćudnih bolesti i njihove roditelje. Na drugom mjestu je humanitarni projekt „Sara“ (4.5) koji su, želeći pomoći teško oboljeloj djevojčici Sari Kostadinovoj provele tete i djeca Dječjeg vrtića „Vjeverica“ te njihovi roditelji,a dobre su vibracije proširili na cijelu lokalnu zajednicu. Riječ je o dječjem vrtiću koji djeluje u okviru Gradskih dječjih vrtića, a nagrada je posebno dirnula ravnateljicu Mladenku Jerkov, kojoj je uručena te Meri Petrina i ostale tete iz vrtića „Vjeverica“ koje su tu akciju osmislile i provele. Treće mjesto s ocjenom 4.2 dijele Otvaranje stalnog postava Muzeja Grada Šibenika,  Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam MOGS 2012., Projekt uređenja šetnice u kanalu svetog Ante koji su dobili prosječnu ocjenu 4.2. Zadovoljavajuće su ocijenjeni Terraneo festival,  Festival dalmatinske šansone, uređenje plaže Banj i otvaranje Memorijalnog centra   "Faust Vrančić“ u Prvić Luci.

Rezultati ankete koju je proveo časopis „Šibenik t“ potvrđuju već poznate činjenice da građani, ma što netko mislio i tvrdio, cijene konkretne rezultate iza kojih stoji istinski rad ili nadarenost.

FOTO: Ante Baranić i Stanko Ferić
 

Iz kategorije: Vijesti