Datum objave: 21. Prosinac 2012

Božićno - novogodišnji prijem Elegantne kreacije i optimizam

Diana Ferić
Diana Ferić

Lapsusi šibensko – kninskog župana Gorana Pauka koji je na kraju svog obraćanja čestitao 2014. umjesto 2013. godinu i gradonačelnika Grada Šibenika dr Ante Županovića koji je građanima čestitao Uskrs umjesto Božića, i to drugu godinu za redom, obilježili su večerašnji tradicionalni prijem u Gradskoj vijećnici koji čelni ljudi Grada i Županije tradicionalno organiziraju za predstavnike političkog, gospodarskog i kulturnog života. No nakon tih lapsusa kojima su se i sami nasmijali uzvanici su ih ispratili pljeskom. Ovogodišnji prijem ostat će zapamćen i po tomu što se prvi put do sada na njemu nije pojavio šibenski biskup već je umjesto njega prigodno „slovo“ održao generalni vikar  Marinko Mlakić koji je biskupa ispričao da se ne osjeća dobro i nije mogao doći. No, neslužbeno se ovih dana govori o tome kako su najviši crkveni vjerodostojnici dobili s Kaptola uputstvo da ove godine, zbog općeg nezadovoljstva crkve državnom vlašću, pogotovo uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole prema sadašnjem programu „bojkotiraju“ takvu vrstu skupova.

Sumirajući ono što se na lokalnoj razini događalo ove godine gradonačelnik Županović je rekao da je zadovoljan i da su napravljene važne stvari kao što je otvaranje stalnog postava Muzeja Grada Šibenika, plaža Banj, ceste te da je vrlo uspješna bila i turistička sezona:“ Ja s optimizmom gledam na sljedeću godinu.Osim toga svi oni koji imaju iskustva kažu da iz krize uvijek izlazimo jači. Mislim da počinjemo shvaćati da neke napore moramo napraviti svi zajedno i da to više nitko osim nas ne može učiniti pa tako stvaramo preduvjete da se neke dobre stvari događaju i događat će se ubuduće. Sljedeće godine su pred nama veliki izazovi i i spremamo se da prihvatimo sve ono što nam nudi Europa kao partnerima, da budemo sposobni da sve to odradimo i da pridonesemo razvitku naše lokalne zajednice i Lijepe naše “, istaknuo je gradonačelnik Županović.

Župan Pauk je kazao kako je oslobađanje generala Markača i Gotovine i skidanje stigme s Hrvatske sigurno najvažniji događaj u ovoj godini te da je ona po tome posebna. Vratila nam se vjera u zapadni svijet i pokazalo seda on nije usmjeren protiv hrvatske države, smatra Pauk. „Što nas čeka iduće godine? U najmanju ruku dva bitna događaja. Prvi da ćete odabrati tko će Vas sljedeće godine na ovom mjestu pozdravljati.Siguran sam da o tome vodite računa i tu ću stati s tom temom. Drugi događaj je onaj bitan koji svi čekamo, a to je ulazak u Europu. Sjetimo se Tuđmanovog puta i njegovih ideja o jedinstvu iseljene i domovinske Hrvatske. Čeka nas ta jedinstvena domovina i ulazak u razvijeni svijet“,  naglasio je Pauk.

Domjenak je bio skroman u skladu s recesijskim vremenom, ali su zato sve prisutne predstavnice javnog života zablistale u elegantnim i takvoj svečanosti primjerenim kreacijama.
 

Iz kategorije: Vijesti