Datum objave: 24. Prosinac 2012

Dobra godina za županijsku udrugu "Izvor ljubavi"

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga „Izvor ljubavi“ koja okuplja djecu s poremećajem učenja i njihove roditelje iz cijele Županije može biti itekako zadovoljna ovom godinom. Organizirali su dva zapažena seminara o tomu kako djeci s disleksijom olakšati učenje te prvi put ove godine i ljetnu školicu koja je imala veliki broj polaznika čak i izvan Šibensko – kninske županije, podsjetila je na božićnom- novogodišnjem domjenku te udruge njezina predsjednica Majda Ivanda. Uz to, od ove godine više nisu beskućnici. Grad Šibenik im je na Vanjskom, u prostoru bivšeg Studentskog centra dodijelio prostor koji su sami uredili i opremili. A što je najvažnije, njihov rad s djecom koja imaju disleksiju i dodatna nastava koju za njih organiziraju zahvaljujući sve većem broju nastavnika i profesora volontera itekako se osjećaju u boljem uspjehu u školi djece koju okupljaju o čemu svjedoče njihovi roditelji.

Na prigodnom domjenku predsjednica udruge Majda Ivana uručila je ljudima koji ih prate i pomažu prigodne poklone, a među njima su i šibensko – kninski župan Goran Pauk i zamjenik šibenskog gradonačelnika i saborski zastupnik Petar Baranović koji su i bili na tom malom slavlju.

Na žalost, iz te udruge zbog drugih obveza odlazi dosadašnja logopedica pa će morati pronaći novu, a od Županije i Grada očekuju novac za njezinu plaću što im je sada prioritet.

Iz kategorije: Vijesti