Datum objave: 21. Prosinac 2012

Gradonačelnika Županovića ne brinu prijetnje Josipa Stojanovića Jollya

Diana Ferić
Diana Ferić

Podizanje kaznene prijave protiv šibenskog gradonačelnika dr Ante Županovića najavio je danas Josip Stojanović Jolly u ime Košarkaškog saveza Šibensko – kninske županije, kao njegov predsjednik, a razlog je, kako tvrdi, netransparentna raspodjela novca za sportske klubove iz gradskog proračuna. Na današnjoj konferenciji za novinare kazao je i kako će Časnom sudu Hrvatskog olimpijskog odbora podnijeti zahtjev za isključenje šibenskog gradonačelnika iz tog tijela, naglasivši, kako se dr Županović nemoralno ponaša. Stojanoviću smeta što je njegov privatni Košarkaški klub Jolly Jadranska banka ove godine iz gradskog proračuna dobio 240 tisuća kuna, dok je drugoligaš GKK Šibenik dobio 407 tisuća kuna. Kazao je kako u njegov muški i ženski košarkaški klub „perjanice“ šibenskog sporta, a da ga gradski oci zakidaju.

Šibenskog gradonačelnika baš ne brinu previše Stojanovićeve prijetnje. „Smiješno je da takve izjave dolaze od čovjeka koji bi trebao biti ozbiljan i ne bi smio zloupotrbljavati funkciju predsjednika županijskog Košarkaškog saveza. Možda njegov istup ima i neke predizborne karakteristike“, izjavio je dr Ante Županović. Čelni ljudi Grada naglašavaju kako je Jolly JB privatni klub i kako je neopravdano to što ga vlasnik želi prebaciti na jasle grada i poreznih obveznika. Ističu kako nikad nisu pravili razlike među klubovima i da je raspodjela sredstava transparentna.,a li i da je bitan podatak da na utakmice Jolly JB –a dolazi stotinjak gledatelja,a na utakmice GKK –a ih zna biti i tisuću.

Gradonačelnik Županović nije mogao ne podsjetiti da je upravo Josip Stojanović Jolly potkopavao oživljavanje legendarnog košarkaškog kluba „Šibenka“ odnosno osnivanje njegovog sljedbenika.

Iz kategorije: Vijesti