Datum objave: 13. Prosinac 2012

Otvoren info - štand za djecu oboljelu od zloćudnih tumora

Diana Ferić
Diana Ferić

Dalmatinska pjesma uživo, košarkaši GKK ŠIbenik i dvostruka svjetska prvakinja u kick boxingu Nives Radić oživjeli su jutros trg ispred City centra u Šibeniku zahvaljujući otvaranju info - štanda Udruge žena sveti Antun koja okuplja djecu oboljelu o zloćudnih tumora i njihove roditelje. Postavljanjem tog štanda žele dodatno senziblizirati šibensku javnost za probleme te djece i njihovih obitelji  i alarmirati je zbog učestale pojave upravo zloćudnog tumora mozga kod šibenskih mališana. Prije nekoliko mjeseci zabilježena se u samo mjesec dana tri nova slučaja.

Na štandu su izložili i ručno izrađene blagdanske ukrase koje dobijete kao poklon, a u "škrabicu" možete staviti svoje novčani prilog za rad te udruge i pomoć oboljeloj djeci. Organizatorice su  pozvale i brojne osobe iz javnog života da im se pridruže na jutrošnjem otvaranju štanda i tako podrže njihovu akciju "Šibensko srce za našu dicu" ali su se odazvali samo rijetki - šibensko - kninski župan Goran Pauk, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug i direktor "Zelenila" Siniša Burić. Ako pogledamo unatrag, rekli bismo da se oni najčešći  gosti takvih akcijama.

 

Prema statistikama različitih udruga i informacijama dječjih pedijatara u Hrvatskoj od zloćudnog raka mozga  svaki drugi dan oboli jedno dijete, a to znači 150 djece na godinu što je zabrinjavajući podatak kažu u udruzi "Sveti Antun".Oboljeli mališani iz Šibensko - kninske županije mogu se liječiti samo u Zagrebu što iziskuje velike troškove koji financijski iscrpljuju njihove obitelji, a kako su svom bolesnom djetetu posvećeni 24 sata barem jedan od roditelja ne može raditi. U Šibeniku nema niti dječje onkologije.

Udruga žena  "Sveti Antun "  okuplja za sada ima dvadesetak članova i trudi se obiteljima oboljele djece pomoći i financijski,  ali i pomoći socijalnom uključivanju te djece i do sada su organizirali niz uspješnih humanitarnih akcija. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3