Datum objave: 11. Prosinac 2012

Mladi SDP -a smišljeno su isključeni iz Savjeta mladih Županije!

Diana Ferić
Diana Ferić

Nedemokratskim i nemoralnim ocijenili su izbor Savjeta mladih Šibensko - kninske županije na nedavnoj Skupštini Šibensko - kninske županije na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Foruma mladih SDP -a Šibensko - kninske županije  Luka Nikpalj, članica njegovog Predsjedništva Matea Lambaša i SDP - ova vijećnica u  Županijskoj skupštini  i predsjednica ŽO SDP -a Anita Bara. Od mladih koji su se natjecali za ulazak u to tijelo isključeni su samo troje članova županijskog Foruma mladih SDP -a što, kazao je Luka Nikpalj, nije slučajno i samo potvrđuje da se politizira i članstvo u tijelima koje okuplja mlade, a koja bi trebala biti oslobođena takvih isključivosti. Anita Bara je to nazvala smišljenim činom: "Savjet  mladih ne bi smio biti politički obojen jer problemi mladih su jednaki  ma iz koje stranke oni dolazili. Da je većina u Skupštini htjela mogla je i proširiti broj članova savjeta za još tri tako da bi ušli svi koji su se natjecali", istaknula je Anita Bara.  Kazala je  i kako je taj savjet koji je osnovan prije dvije godine  potpuno neaktivan, a zamjerila je sazivačima Skupštine i što odbivaju organiziranje tematskih sjednica, a jedna takva trebala je biti posvećena problemima mladih u Županiji. 

Luka Nikpalj i Matea Lambaša upozorili su i kako  su listići na kojima se glasovalo za članove savjeta mladih bili neprikladni, a sve je bilo, kako su kazali, ofrlje pripremljeno, pa su njima otisnuli pogrešne datume rođenja što je za njih  indikator odnosa prema toj točki dnevnog reda i Savjetu mladih.

Anita Bara je  istaknula i kako je općenito upitan rad županijske Komisije za izbor i imenovanja koja se sastane nekoliko minuta prije  sjednice Županijske skupštine,a odluke su nepripremljene.
Novinare je za usporedbu, zanimalo kako funkcionira Savjet mladih Grada Šibenika. Luka Nikpalj koji je njegov član je priznao da ni oni nisu bili u protekle dvije godine previše aktivni i da su  se uglavnom angažirali na donošenju Akcijskog programa  rada mladih u Gradu Šibeniku. U Savjetu mladih na razini grada nema mladih iz HDZ -a no razlog je to što se nisu na vrijeme prijavili na natječaj, kazao je Nikpalj. "Meni je žao što mladi koji pripadaju HDZ - u  nisu bili uključeni u rad ovog savjeta jer mislim da je dobro da u njemu budu zastupljene različite opcije no oni su sami priznali da su napravili grešku što su probili rok za prijavu ", objasnio je Nikpalj. 

-- 

Iz kategorije: Vijesti