Datum objave: 10. Prosinac 2012

Dvojicu šibenskih srednjoškolaca stipendira Ministarstvo pomorstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvojici šibenskih srednjoškolaca, Ivanu Dadiću iz Prometno - tehničke i Luki Ledenku iz Tehničke škole u Šibeniku, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić uručit će  sutra, 11. prosinca u 10.30 sati u Prometno- tehničkoj školi u Šibeniku stipendije za školsku godinu 2012/13.  koje su zaslužili zahvaljujući svom dobrom uspjehu u školi, priopćili su iz tog ministarstva. Domaćini svečanosti bit će ravnatelji Prometno-tehničke škole i Tehničke škole Zdravko Peran i Josip Belamarić. Ta su dvojica šibenskih učenika među 66 stipendista Ministarstva u Hrvatskoj.

 

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture već šestu godinu stipendira redovite studente preddiplomskog sveučilišnog studija nautičkog i brodostrojarskog smjera, te učenike nautičkog, brodostrojarskog i ribarsko-nautičkog smjera u cilju poticanja upisa učenika i studenata na pomorske škole i fakultete te unapređenje pomorstva i brodarstva. Projekt stipendiranja pojačao je interes za pomorska zvanja.
Stipendije Ministarstva trenutno prima oko 400 učenika i studenata pomoraca, a na natječaju za dodjelu stipendija za akademsku 2012./13. godinu pravo na stipendije ostvarilo je 66 učenika i 35 studenata.

Učenici tijekom školovanja mjesečno primaju 800 kuna, a redoviti studenti 1.200 kuna, uz uvjet da nakon završetka studija ili škole plove na brodovima onoliko dugo koliko su primali stipendiju.

 

Poticanje školovanja novih naraštaja pomoraca koje je u skladu s međunarodnim standardima svakako je jedan od prioriteta Ministarstva pomorstva, čime se ujedno osigurava učinkovito pozicioniranje hrvatskih pomoraca na zahtjevnom svjetskom tržištu. 

Iz kategorije: Vijesti