Sidebar Menu

Datum objave: 07. Prosinac 2012

Županović i Mileta s najviše glasova, o "utrci" razmišlja i Šupuk!

Diana Ferić
Diana Ferić

Dr Ante Županović, sadašnji gradonačelnik Grada Šibenika i kandidat SDP –a za tu funkciju i na skorašnjim izborima, dobio je najveći broj glasova, 385, u našoj anketi koju smo nedavno zaključili, ali mu za vratom dahće jedan od mogućih kandidata HDZ –a Danijel Mileta sa samo 10 glasova manje. Dobro je u toj anketi prošao i Franko Vidović koji je dobio 332 glasa. Najlošije je prošao, također jedan od spominjanih kandidata HDZ –a, sadašnji župan Goran Pauk, sa samo 47 glasova no on je ionako i dalje zainteresiran za mjesto župana. Treći HDZ – ov kandidat o kojem se govori Siniša Burić, koji ne krije da ima ambicije natjecati se za mjesto gradonačelnika ima potporu 142 čitatelja koji su glasali, dok je dr Željka Burić, čija se kandidatura unutar HDZ također spominje, dobio 59 klikova. S druge strane, 197 naših čitatelja ne prihvaća kandidaturu nikog od predloženih kandidata. Kada smo provodili anketu nije se još znalo da će kandidat Šibenskog građanskog foruma biti Emil Guberina pa nije niti bio uključen u anketu, a nije se spominjao kao kandidat niti Željko Dulibić koji je sada iskočio kao  navodni kandidat HDZ -a za šibenskog gradonačelnika. Po nekim izvorima  to je želja samo nekih lokalnih HDZ - ovaca, a po drugima Dulibić  ima i Karamarkovu potporu.

Ako zanemarimo vjerojatnost da su u glasovanje bile uključene stranačke mašinerije, što se uglavnom događa, ovi rezultati u svakom slučaju pokazuju da je SDP izborom svog kandidata pogodio, a tko će na kraju biti kandidat HDZ-a još se ne zna. Prema nekim informacijama to će ovisiti o ispitivanju javnog mnijenja o rejtingu mogućih kandidata iako ima i drugih tumačenja da to ispitivanje traži, neki kažu i namješta, samo jedna struja unutar lokalnog HDZ –a koja nije zadovoljna kandidatima  za čelo Šibenika i Županije koježeli najuže vodstvo stranke na čelu s Tomislavom Karamarkom i to "frakcija" koja više nema neku moć u stranci. U svakom slučaju izbor kandidata ne teče baš glatko jer još nije obznanjeno tko će to biti. „Račune“ SDP –a i HDZ a- na narednim izborima, jer jedni i drugi vjeruju da će pobijediti, mogao bi pomrsiti Ante Šupuk, bivši šibenski gradonačelnik koji razmišlja o ulasku u utrku za mjesto šibenskog gradonačelnika. Ako se to dogodio nije da neće imati šanse jer su mnogi Šibenčani tek nakon njegovog odlaska prepoznali i priznali rezultate njegovog vođenja Šibenika i smisao projekata za koje se zalagao, a mnogi mu "tepaju" kako je jedan od rijetkih vizionara u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam