Datum objave: 06. Prosinac 2012

Dobar start humanitarne izložbe za Juru Kulazu u šibenskom Muzeju

Diana Ferić
Diana Ferić

Dobar je znak da je  neposredno nakon  večerašnjeg otvaranja humanitarne  izložbe slika i fotografija koje su donirali članovi  Grupe 9 i Foto kluba Šibenik šest  slika i fotografija odmah prodano, i to onih najskupljih, a šest ih je rezervirano.                                

 Cilj te prodajne izložbe koja nosi naziv "I moj glas protiv nasilja"  je prikupljanje novca za pomoć  žrtvi nasilja,  mladiću Juri Kulazi kojeg je prije godinu dana,  tada maloljetni nasilnik,  toliko isprebijao ispred jednog diskokluba da mu je slomio lubanju i nanio mu teške ozlijede zbog kojih su mu još uvijek ugrožene vitalne funkcije. Organizatori te humanitarne akcije su  su Rotary club, Grupa 9 i  Foto klub Šibenik. "Vrijeme je Božića. Vrijeme je kada je dobro i potrebno činiti dobro. Glas za čovjeka, glas protiv nasilja, ujedinjeni u plemenitom cilju zajedničkim snagama izgovaraju umjetnici Grupe 8, Rotary cluba i Foto kluba Šibenik, a sa njima to čine i oni koji će podržati ovu akciju", kazao je na otvaranju Ivo Kronja u ime Foto kluba Šibenik,a o potrebi "dizanja glasa protiv nasilja" govorio je i slikar Vladimir Mihoković - Miha, član grupe 9. 

Na otvaranju izložbe nazočnima se obratio i Jurin otac  Zvonimir Kulaza koji se zahvalio svima koji im pomažu i daju potporu kako bi Jurino ozdravljenje bilo što brže i uspješnije. Po očevim riječima on još uvijek ne čuje i ne govori i slabo mu je pomična samo jedna  strana tijela, ali se liječnici slažu da je vidljiv napredak u njegovom oporavku budući da mu u početku gotovo  nitko nije davao šansu da će preživjeti. 

Izložba će u Muzeju Grada Šibenika  biti otvorena do 13. prosinca. Na njoj će stalno dežurati članovi Rotary cluba,a slike se mogu kupiti ili rezervirati na izložbi, ali i putem interneta. Postoji mogućnost i da se predloži cijena i manja od one koja stoji na izloženim slikama i fotografijama, a zainteresiranom kupcu  će nakon zatvaranja biti prodana ako to bude i najviša ponuđena cijena. Rotary club je za prikupljanje novčane pomoći Juri Kulazi otvorio i facebook stranicu preko koje je već uplaćeno 7 000 kuna, kako doznajemo od Velibora Krasića, člana tog kluba. 

Sponzori izložbe su Muzej Grada Šibenika, Turistička zajednica Grada Šibenika i Tiskara Malenica.

Iz kategorije: Vijesti