Datum objave: 06. Prosinac 2012

Blagdan svetog Nikole aktivirao i žene HDZ-a i SDP -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Današnji blagdan svetog Nikole neće samo razveseliti djecu nego će unijet živost u Šibenik pa i u aktivnosti nekih političkih stranaka. Tako će  članice Foruma žena SDP -a ispred zgrade HNK Šibenik danas od 10.30 prodavati šibe koje su same ukrasile, a sva je prihod namjenjen Centru "Roman obitelj" koji skrbi o osobama s metalnom retardacijom.

Članice Zajednice žena "Katarina Zrinska" koja okuplja žene HDZ -a ugostite će u prostorijama te stranke  četvero šibenskih mališana oboljelih od malignih bolesti i zajedno sa Svetim Nikolom podijelit će im darove. Prije toga će posjetiti Dječji odjel šibenske bolnice, kao i svake godine.

Oboljelu djecu na tom odjelu posjetit će, što je također već tradicija, i šibenski gradonačelnik dr Ante Županović i obradovati ih prigodnim poklonima. 

Sveti Nikola je i zaštitnik pomoraca pa će danas, kao i svake godine, predstavnici Policijske uprave Šibensko - kninske, Lučke kapetanije i Sindikata pomoraca u more u šibenskoj luci baciti vijenac u spomen na sve one koji su izgubili život na moru. Tom prigodom će uz rivu biti postrojena i plovila Pomorske policije.

Iz kategorije: Vijesti