Datum objave: 05. Prosinac 2012

Slab odaziv na "prosvjed igračaka" zbog sadašnjeg zdravstvenog odgoja

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije se baš puno ljudi okupilo danas ispred Krešimirovog doma na takozvanom  prosvjedu igračaka pod nazivom "Ne dirajte mi djetinjstvo" koji je organizira Građanska inicijativa mladih Nepomireni zbog načina na koji se uvodi zdravstveni  odgoj u škole. No, organizatori kažu da taj prosvjed nisu zamislili kao masovno okupljanje nego kao poziv građanima da dođu i u znak prosvjeda na planirano mjesto na trgu ostave barem jednu igračku. Prosvjed traje od 15.00 do 18.00 sati.

Marko Plavčić, koordinator te akcije za Grad Šibenik ističe kako oni nisu protiv uvođenja zdravstvenog odgoja već se ne slažu s dijelom koji se odnosi na spolnost koji je prema njima neprihvatljiv.Traže i da roditelji imaju slobodu izbora kakav zdravstveni odgoj će njihova djeca imati u školi i tvrde da je ovaj koji je planiran  temeljen ideološkom predumišljaju preodgoja budućih generacija. 

Inače, igračke koje danas prikupe donirat će dječjim domovima i siromašnoj djeci a takav prosvjed održan je u još 24 grada u Hrvatskoj.

Iz kategorije: Vijesti