Datum objave: 05. Prosinac 2012

Župan darivao troje vrhunskih sportaša

Diana Ferić
Diana Ferić

Troje vrhunskih  šibenskih sportaša u borilačkim sportovima Nives Radić, Zlatka Bajića i Matu Rudana primio je danas šibensko - kninski župan Goran Pauk i uručio im svakome po 3 000 kuna kao priznanje za njihove vrhunske sportske rezultate. Oni i njihovi treneri su mu zahvalili te su svi pojedinačno istaknuli kako im Županija  pruža dragocjenu potporu. Treneri su napomenuli  kako su svih tih troje sportaša po svojim rezultatima presedani  te da je Nives prvi put u povijesti osvojila dvije svjetske titule, Zlatko je sa svega 21 godinu osvojio titulu na svjetskom prvenstvu i to u borbi protiv Nizozemaca, a Mate Rudan je kao junior pobijedio seniore. Svi troje su postavili "ljestvicu"  tako visoko da je sve osim prvog mjesta na svjetskim i europskim prvenstvima neuspjeh.

Nives Radić i Mate Rudan europski su prvaci u kickboxingu. Nives je osvojila titule u low kicku i full contactu, a Mate Rudan low kicku. Zlatko Bajić osvojio je svjetsku titulu enfusion K1 pojas do 80 kg.

Diana Ercegović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Šibensko - kninske županije naglasila je kako se u proračunu za 2013. godinu planira za sport izdvojiti 2 milijuna kuna tako da, unatoč krizi, ta sredstva neće "kresati".

 

Iz kategorije: Vijesti