Datum objave: 05. Prosinac 2012

Nevrijeme ponovno pogodilo Brodaricu

Diana Ferić
Diana Ferić

Olujno nevrijeme prošle je noći izazvalo znatne štete na Brodarici. Snažan vjetar porušio je drveće pa neki Brodaričani nisu mogli izaći iz svojih dvorišta, a bio je prekinut promet cestom uz obalu.                                                                                

Brodarica je ove godine stradala već treći puta. U siječnju je bila zametena snijegom, prije nekoliko tjedana zbog visoke plime i orkanskog juga bila je poplavljena, a visoki valovi su razorili neke rive i doslovno zatrpali obalnu brodaričku cestu kamenjem i pijeskom. Sinoć su snažni udari vjetra rušili drveće ali srećom većih materijalnih šteta nije bilo. Zapadni dio Brodarice ostao je bez telefonskih veza i interneta jer je na jednom mjestu drveće koje je srušio vjetar pokidalo telefonske kablove. Nekoliko stotina metara dalje srušeno je drvo onemogućilo promet obalom, ali su sami Brodaričani brzo intervenirali i omogućili prolaz automobila. Zanimljivo je da su refuli vjetra na nekim mjestima bili tako jaki da su doslovno počupali sve iglice iz krošnji borova tako da se neki dijelovi Brodarice doimaju kao da su prekriveni zelenim sagom.
Nevrijeme koje je noćas pogodilo Šibenik nije izazvalo veće materijalne štete. Srušenog drveća bilo je Srimi, Baldekinu, Meterizama, Šubićevcu i nekim prigradskim naseljima. Vatrogasci će, doznajemo, intervenirati samo ako srušeno drveće ugrožava promet i sigurnost. Tamo gdje je drveće pokidalo telefonske kablove intervenirat će djelatnici HT-a, palo drveće i pokidane grane u svojim dvorištima moraju uklonit sami građani.
 

Iz kategorije: Vijesti