Datum objave: 04. Prosinac 2012

Prosvjed igračaka zbog "nametanja" zdravstvenog odgoja i u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je jedna od 25 gradova u Hrvatskoj u kojem će u srijedu, 5. prosinca biti održan prosvjed igračaka pod nazivom "Ne dirajte mi djetinjstvo" koji organizira Građanska inicijativa mladih Nepomireni zbog načina na koji se uvodi zdravstveni  odgoj u škole.  Zamišljeno je da svaki prosvjednik ponese po jednu igračku koje bi, kako kažu, vlast trebale podsjetiti na to što je djetinjstvco,a nakon prosvjeda bit će donirane domovima za nezbrinutu djecu, siromašnim obiteljima i dječjim vrtićima. U Šibeniku će se prosvjednici okupiti ispred Krešimirovog doma od 15 do 18 sati.

Organizatori ističu da ta udruga okuplja mlade ljude  koji su se udružili u nemirenju s nametnutim stanjem u društvu. "Mladi prepoznaju potrebu i izrazito podržavaju uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, no zahtijevaju pravo na mogućnost njegovog izbora Ovaj kurikulum nepravo instaliran te da je riječ o sramotnom, neznanstvenom programu osmišljenom kao ideološki predumišljaj preodgoja budućih generacija", kažu u svom priopćenju. 

Traže da se poštuje pravo roditelja na izbor.

Igračke će na prosvjedu podsjetiti vlasti na to što je djetinjstvo, te se svojim mini transparentima izboriti za pravo djece na djetinjstvo. Njihovo djetinjstvo dira nametanje rodne ideologije koja ne uvažava saznanja razvojne psihologije, koja ne pozna termine skladnog i cjelovitog razvoja ljudske osobe, negira vrijednosni okvir kao nužni element svakog odgoja, oduzima djeci djetinjstvo, stoji u priopćenju koje nam je uputio Marko Plavčić, koordinator prosvjeda za Grad Šibenik. 

Iz kategorije: Vijesti