Datum objave: 03. Prosinac 2012

Obitelj preuzela posmrtne ostatke Antonije Bilić

Diana Ferić
Diana Ferić

Posmrtni ostaci tragično preminule Antonije Bilić preuzela je obitelj u prijepodnevnim satima ponedjeljka u zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku te su pogrebnim kolima pogrebnog poduzeća 'Čabraja“ prevezena u mrtvačnicu na drniško gradsko groblje, prenosimo iz Slobodne Dalmacije. Slučaj koji je ujedinio cijelu zemlju, još je jednom pokazao kako i u teškim vremenima suosjećajnost ne jenjava i da dobrih ljudi spremnih da pomognu, ima posvuda.

- Na sam dan pronalaska kostiju, nazvao me vlasnik pogrebnog poduzeća Mladen Čabraja da bi financirao prijevoz ostataka pa sam nazvao ravnatelja Antonijine srednje škole Ivana Zeljka da li ima protiv da netko o svom trošku snosi dio tragedije. Ravnatelj škole je potom sve i organizirao. Osobno obitelj Bilić ne poznam. Mi smo sumještani i znamo se iz viđenja. A njihova Antonia je par dana svoje maturalne prakse odradila u mojoj trgovini. No nije mi ni na kraj pameti na tuđoj sudbini graditi poene pa imajte razumijevanja i ne ispitujte dalje - rekao nam je kratko poduzetnik Zoran Ćevid, vlasnik tvrtke 'Drniš Commerce' koji o svom osobnom angažmanu oko Bilićevih ne želi govoriti.

Pun emocija pred Zavod za sudsku medicinu pristigao je, kako mu je ravnatelj Antonijine srednje škole rekao, u 8 sati ujutro vlasnik pogrebnog poduzeća Čabraja. Više od tri sata strpljivo je čekao da pristigne obitelj Bilić i da posmrtni ostaci budu spremni za transport.

- Kad sam prošli tjedan vidio na televiziji da je slučaj koji je digao Hrvatsku na noge konačno riješen u potpunosti te da kosti pripadaju malenoj Antoniji, odmah sam nazvao Zorana u Drniš da bi rado pomogao na neki način.

Potreslo me sve, od samog događaja kao i činjenice u kakvim preskromnim uvjetima žive Bilićevi pa je ovaj moj doprinos da o našem trošku prevezemo ostatke njihove mezimice, nešto najmanje što možemo kao potpuni stranci, učiniti za tu obitelj zavijenu u crno - ispričao nam je skromno Mladen Čabraja, vlasnik istoimene pogrebne tvrtke koji o samom troškovniku svog poklona iscrpljenim Bilićevima nije želio govoriti.

Posljednji ispraćaj Antonije Bilić bit će u srijedu u 14 sati na groblju sv. Ivana u Badnju kraj Drniša. Antonijin lijes će nositi pripadnici HGSS-a.

Obitelj Bilić je uputila molbu javnosti da se novac umjesto kupovine svijeća i vijenaca uplati Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja., piše Slobodna dalmacija.

Iz kategorije: Vijesti