Datum objave: 03. Prosinac 2012

Loza predlaže niži komunalni doprinos zbog legalizacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga Loza predlaže Gradskom vijeću Grada Šibenika da se na području Grada Šibenika smanji komunalni doprinos te da se, umjesto po sadašnje dvije tarife,  on plaća prema udaljenosti od centra Šibenika jer je sadašnja komunalna naknada, po njihovom mišljenju, nepoticajna za  legalizaciju bespravnih objekata u rubnim dijelovima Grada.

Grad bi se, po njihovom prijedlogu, podijelio u pet zona  u kojima bi komunalni doprinos iznosio 90, 85, 54, 36 i 18 kn, kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao Ante Gaćina vijećnik u GV Grada Šibenika. Na konferenciji su govorili i Ive Plenča, predsjednik Mjesnog odbora Vrpolja te Zdravko  Đaković predsjednik Mjesnog odbora Goriša koji su se potužili da gradska vlast gotovo uopće ne brine o komunalnom standardu u tim selima. 

Đaković je istaknuo kako njihova djeca u školu i iz škole putuju 3 sata i uvečer kući dolaze tek u 21 sat, kako im je prvi dućan udaljen 6 kilometara, a ambulanta čak 11 kilometara. Nemaju niti nadkriveno autobusno stajalište,  glasuju na izborima po privatnim kućama umjesto da se uredi mjesni Dom. Ivo Plenča je upozorio kako je u Vrpolju 70 posto postojećim kuća nelegalno i kako ih vlasnici zbog sadašnjeg komunalnog doprinosa nemaju namjeru legalizirati, a kada bi taj iznos bio smanjen to bi učinili, a time bi i više novca stiglo u gradsku blagajnu. Naveo je i kako stanovnici Vrpolja plaćaju istu komunalni doprinos kao mjesta uz more gdje je vrijednost nekretnina puno veća te kako, primjerice, mjesno groblje,  mještani uređuju svojim novcem, a za to bi trebala služiti komunalni doprinos.

 

Iz kategorije: Vijesti