Datum objave: 03. Prosinac 2012

Šibenska udruga poslovnih žena na Konferenciji o turizmu na Kupresu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski ogranaka Hrvatske udruge poslovnih žena "Krug", uz potporu Županijsek gospodarske komore, sudjelovao je, na poziv Udruge za poduzetništvo, agroturizam i žene "Attivo" Kupres na Prvoj međunarodnoj konferenciji "Turizam i ruralni razvoj" koja je  proteklog vikenda održana na Kupresu. Bio je  izraz potpore ženama kupreškog područja i cijele Federacije Bosne i Hercegovine koje su upravo najvećim djelom uključene u razvoj ruralnog turizma, posebno u proizvodnju i prezenatciju autohtonih gastroproizvoda i suvenira. Poslovne žene iz Šibensko - kninske županije imale su i svoj štand na kojem su predstavili  šibensku autohtonu ponudu - suvenire, vina i druge proizvode na Sajmu domaćih i tradicijskih proizvoda koji je održan u sklopu te manifestacije. Na tom je sajmu posebno zapažen bio nastup nedavno osnovane Udruge "Kupreške"  koja okuplja mlade, ambiciozne žene iz kupreškog kraja koje izrađuju tradicionalne proizvode i umjetničke predmete s kojima će uskoro izaći na tržište kako bi njihovom prodajom sebi osigurale egzistenciju i otvorile radna mjesta.

Kupreško područje prepoznato je, kako je zaključeno na toj konferenciji, kao top destinacija za pustolovni turizam, brdski biciklizam, nordijsko hodanje te označavanje  poučnih staza za upoznavanje i branje ljekovitog bilja kojim obiluje, a na tim područjima otvara se mogućnost i prekogranične suradnje  dalmatinskih županija s područjima u Bosni i Hercegovini na zajedničkim projektima.

Tu je međunarodnu konferenciju organizirala  Udruga za poduzetništvo, agroturizam i žene Kupresa "Attivo", uz potporu  Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Split i njezine predsjednice i predsjednice Hrvatske udruge poslovnih žena "Krug" Jadranke Radovanić.  Sudjelovali su predstavnici Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Iz kategorije: Vijesti