Datum objave: 29. Studeni 2012

POTVRĐENO: Pronađeni posmrtni ostaci nestale Antonije Bilić!

Diana Ferić
Diana Ferić

Posmrtni ostaci  koje su prije dva dana, uz cestu na ugibalištu za kamionu u selu Fulaj u blizini Modruša pronašli Milan Rendulić i Veljko Dadasović nedvojbeno pripadaju Antoniji Bilić pokazala je DNA analiza Zavoda za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu, potvrđeno je na večerašnjoj konferenciji za novinare u  Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu. Utvrđeno je to s vjerojatnošću od 99,999999999% prema uzorcima koji su uspoređeni s njezinim roditeljima i sestrom.

Time je okončana je jednoipogodišnja potraga za 17-godišnjom Drnišankom za čiju je smrt zbog svirepa ubojstva na 40 godina zatvora osuđen vozač kamiona Dragan Paravinja.

Područje na kojem je tijelo pronađeno policija je dvaput pretresala. Prvi put samo pet dana nakon Antonijina nestanka, a drugi put u studenom prošle godine, ali u oba slučaja unatoč tome što je s njima bio i pas, belgijski ovčar nije pronađeno ništa., javlja t.portal.

Zbog toga je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio danas da će policija provjeriti je li bilo propusta u potrazi za ubijenom djevojkom.

Jedan od ključnih tragova potrage za Antonijom Bilić bio je signal njezina mobitela zabilježen u Modrušu te telefonski poziv oca Dragana Paravinje 7. lipnja, baš u vrijeme koje, uz druge nedvojbeno utvrđene činjenice, omogućava da se utvrdi mjesto i vrijeme kada je i gdje je Paravinja mogao činiti ili prikrivati već učinjene kriminalne radnje nad mladom Drnišankom.

Analizom svih podataka, posebice dokaza o kretanju Paravinjina kamiona od Drniša do Ogulina i natrag do Splita, utvrđeno je da je vozio autocestom A1- Dalmatinom, stao nakon tunela Male Kapele na odmorištu Modrušu 20 minuta, što se sve rekonstruiralo preko nadzornih kamera i zapisa tahometra.

Zatim je kamionom nešto prije 16 sati sišao s autoceste, što je snimljeno nadzornim kamerama. Došao je u ogulinsku tvornicu "Semmelrock" na utovar, gdje je ostao pola sata. U tih pola sata utovara u 16 sati i tri minute maknuo je tahograf, a u 16 sati i 37 minuta izišao je iz tvornice.

Poznato je također da se vraćao prema Splitu, no ne odmah. Kamere su zabilježile povratak na autocestu koja je u neposrednoj blizini "Semmelrocka" tek u 17 sati i 39 minuta.

U 17 sati i 22 minute Dragana Paravinju zvao je na mobitel njegov otac, a poziv je samim uspostavljanjem veze zabilježen na jednom repetitoru kod Modruša.

Analizom podataka utvrđeno je da je bio na području udaljenom 15 minuta vožnje od autoceste. Kad se oduzme i dodatnih 15 minuta potrebnih za povratak na autocestu, ostaje pola sata vremena, čime je ograničeno područje na kojem je fizički mogao biti između 17 sati i 22 minute, kad ga je otac zvao, i 17 sati i 39 minuta, kad je ušao na autocestu, a to je područje kod Modruša gdje su pronađeni Antonijini ostaci, prenosimo s t.portala.

Iz kategorije: Vijesti