Datum objave: 29. Studeni 2012

Stoti rođendan Paška Vrcića, najstarijeg stanar Cvjetnog doma

Diana Ferić
Diana Ferić

Doživjeti sto godina, koliko je danas proslavio korisnik šibenskog Doma za starije i nemoćne "Cvjetni dom" Paško Vrcić, pa još ako ste k tomu kao on i vitalni  i "bistri" , zavidan je uspjeh. Uprava i osoblje Doma tom svom najstarijem korisniku priredili su danas  rođendansku proslavu uz tortu i klapu, a s njim je rođendan proslavio i  31 korisnik Doma, svi koji su rođeni u studenom. Takve rođendanske proslave u tom su domu uobičajen, a današnju je uveličao i šibensko - kninski župan Goran Pauk koji je sa slavljenicima ispio zdravicu i zapjevao.

Glavni slavljenik, Paško Vrcić rodio se i živio je na Konjevratima, a po profesiji je bilo lugar. Uz to se bavio i pčelarstvom i medarstvom. Sve je najviše zanimalo koji je recept za doživjeti stotu.  Našalio se da je u mladosti ganjao čobanice, a u njegovom slučaju  slučaju u recept za dugovječnost  možda se može ubrojati to što svako jutro popije  bićerin rakije, a cijeli je život prije spavanja pio med otopljen u toploj vodi.

Rođendnasku tortu pomogli su mu razrezati dvije kćerke  i dva sina, a  šjor Paško se može pohvaliti i s devetero unučadi i isto toliko praunučadi.  Po riječima  glavne sestre u Domu,  Anđele Šišak šjor Paško je vrlo bistar i okretan i nema problema s pamćenjem, a  na sebi uvijek nosi odjelo. 

Slavljenicima je  župan poklonio tortu i paket s kolačima, uz prigodnu   čestitku. Na toj proslavi koja je trajala do ručka pa i kasnije bilo je pjesme i plesa koji je otvorila poznata šibenska učiteljica i dugogodišnja stanarka Cvjetnog doma Zlata Todorović koja je odgojila brojne  generacije Šibenčana pa se još jednom pokazalo da  godine kada je riječ o veselju, a neki kažu i ljubavi, nisu važne. 

Iz kategorije: Vijesti