Datum objave: 29. Studeni 2012

Željko Bulat izbjegao zatvor, ali ne smije raditi kao ravnatelj NP Krka!

Diana Ferić
Diana Ferić

Željko Bulat, ravnatelj Nacionalnog parka Krka ipak nije završio u istražni zatvor zbog osovane sumnje da je primio mito,  kako je to tražio Uskok jer bi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. Sutkinja istrage Ljiljana Stipišić utvrdila je da zahtjev nije bez osnova, no umjesto zatvora, Bulatu je odredila tri mjere opreza, javlja Index.hr.  Ne smije kontaktirati svjedoke kako ne bi na njih utjecao i mora se jednom tjedno javljati policiji. Kako ne bi ponovio djelo, sutkinja mu je odredila i zabranu obavljanja poslova ravnatelja.

Bulat je tako izbjegao zatvor, ali mu je sud zabranio da radi kao ravnatelj. Nije suspendiran pa će i dalje će primati ravnateljsku plaću. To bi se eventualno moglo tek izmijeniti potvrdom optužnice, a ne više otvaranjem istrage, jer istragu po novom ZKP-u ne vodi sud, već Bajićeva služba. Tako će, po svemu sudeći, Bulat ostati na plaći ravnatelja NP Krka, samo što neće moći raditi, jer je tako odredio sud, piše Index.hr

Bulat je danas na ispitivanju u Državnom odvjetništvu zanijekao odgovornost za kaznena djela koja mu stavljaju na teret. Uz njega su osumnjičena i dvojica poduzetnika, Austrijanac Fred Alexander Bobek iz Fažane te Milan Čuk iz Šibenika. Obojica su poslovala s NP Krka.

Uskok tvrdi da su Bulata "podmazali" da bi dobili poslove za  NP Krku. Bobek mu je navodno sredio povoljnu nabavu glisera Merry Fisher 725 i vanbrodskog motora. Time je Bulat nezakonito priskrbio 50-ak tisuća kuna, dok je Nacionalni park oštećen za 85 tisuća kuna kod posla s tvrtkom Fred Bobek d.o.o.

Iz kategorije: Vijesti