Datum objave: 28. Studeni 2012

Sve utemeljenije sumnje da su pronađeni posmrtni ostaci Antonije Bilić

Diana Ferić
Diana Ferić

Dijelovi ljudskih kostiju pronađeni na smetlištu kamionskog parkirališta u selu Fulaje pripadaju mlađoj ženskoj osobi, prema analizi Zavoda za sudsku medicinu što dodatno  pojačava sumnje kako posmrtni ostaci, uz pronađenu odjeću i kosu, upravo pripadaju nestaloj Antoniji Bilić, javlja HRT, a prenosi tportal.

Neslužbeno se doznaje da će rezultati brze genomske analize DNK biti poznati kasno večeras.

Ako rezultati neće pokazati da se sa sigurnoću radi o Antoniji provest će se detaljnija i sporija, mitohondrijska DNK analiza čiji će se rezultati znati za 72 sata.

Smetlište na kojem su pronađene ljudske kosti udaljeno je nekoliko kilometara od odmorišta Modruš, gdje je u lipnju prošle godine posljednji put lociran signal mobitela Antonije Bilić.

Navodno su nađene i traperice te žuta gumica za kosu, no to nije službeno priopćeno. Na mjestu događaja obavljen je opsežan očevid, a potom su djelovi posmrtnih ostataka prevezeni u Zagreb na analizu.

Na terenu je, uz policiju i forenzičare, bio i državni odvjetnik Županijskog suda u Karlovcu Mladen Krajačić. Potvrdio je da su tjelesni ostaci preneseni na patologiju Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu, gdje se obavlja medicinska obdukcija, DNK analiza i utvrđivanje identiteta osobe. Zbog interesa istrage nije potvrdio navode da su pronađene traperice i gumica za kosu.

Na prve informacije da su možda pronađeni posmrtni ostaci Antonije Bilić - oglasio se i odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić. Kazao je kako nije iznenađen.

'Ja sam od prvog dana u tom postupku i upravo činjenice koje su utvrđene tijekom glavne rasprave s vrlo visokim stupnjem izvjesnosti upućuju na to da bi se moglo raditi o ostacima Antonije Bilić', rekao je Ljubičić.

Policija je izolirala obiteljsku kuću Bilićevih, u Kričkama kod Drniša kako bi ih zaštitila od novinara.

Zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić, na 40 godina nepravomoćno je osuđen Dragan Paravinja. On od 12. studenoga u šibenskome zatvoru štrajka glađu.

Antonija je nestala 7. lipnja 2011., a posljednji je put viđena na čikolskom mostu prije nego što je ušla u Paravinjin kamion.

Policija je za njom pokrenula nezapamćenu potragu. Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, no pred hrvatskim pravosuđem sve je zanijekao.

FOTO: tportal.


Iz kategorije: Vijesti