Datum objave: 28. Studeni 2012

Ravnatelj NP "Krka" Željko Bulat uhićen zbog primanja mita

Diana Ferić
Diana Ferić

Ravnatelj JU "Nacionalni park Krka" je tijekom 2011. i 2012. godine u Šibeniku od drugoosumnjičenika, vlasnika jednog trgovačkog društva, zatražio da za njega po nižoj cijeni od uobičajene kupi gliser, ugradi izvanbrodski motor i opremi ga drugom potrebnom opremom, te da gliser registrira na ime svoje tvrtke. Na to je drugoosumnjičeni pristao, a dogovorili su da će mu on cijenu glisera plaćati periodično do konačne otplate, priopćeno je iz Uskoka ali se ne spominje o koje je ravnatelju i kojeg nacionalnog parka riječ. Time je Bulat sebi priskrbio  53.303,41 kuna, a zauzvrat je drugoosumnjičeniku obećao i sredio da njegova tvrtka bude izabrana kao najpovoljniji ponuđač za nabavu opreme za Nacionalni park, omogućivši mu pritom naplatu neuobičajeno visoke trgovačke marže od čak 29 posto. Tako je trgovačkom društvu, na štetu Nacionalnog parka Krka, pribavljena protupravna imovinska korist od najmanje 85.251,10 kuna, navodi se u priopćenju Uskoka.

Bulata  sumnjiče da je od trećeosumnjičenika, vlasnika jednog obrta iz Bilica,  kao protuuslugu za sklapanje ugovora o izvođenju radova u Nacionalnom parku Krka, primio razne poklone. Nakon dovršetka kriminalističke obrade Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv Željka Bulata koji će do daljnjega biti u pritvoru i čekati nastavak pravosudnog postupka, priopćili su iz Uskoka.

OBJAVLJENO RANIJE: Željko Bulat, dugogodišnji ravnatelj Javne ustanove nacionalni park Krka je 49 - godišnjak koji je jučer pritvoren zbog osnovane sumnje da je primio mito od dvojice muškaraca, jednog iz Fažana i jednog iz Bilica. On im je  pogodovao kod javne nabave kako bi upravo dobili posao za NP Krku, a oni su mu, na njegovo traženje, kako je utvrdila policija, davali darove u vrijednosti od najmanje 53 000 kuna. Bulat je i član ŽO HDZ -a no u toj stranci nisu danas željeli komnetirati njegovo uhićenje pravdajući se da je riječ o USKOČKOM  predmetu.

Poznato je da  su krim policija i USKOK već mjesecima češljali poslovanje JU NP Krka i bilo je pitanje dana kada će utvrditi Bulatove nezakonite radnje. Istodobno, odavno se već spekulira o tomu da aktualna državna vlast želi smijeniti Bulata i na njegovo mjesto postavitii svog čovjeka, a kao zadnja opcija spominje se mladi šibenski odvjetnik  i pravni savjetnik Grada Šibenika  Tonči Restović. 

Bulat je na mjestu ravnatelja JU NP "Krka" proveo gotovo tri mandat,  a imenovan je nakon što je tada vladajući HDZ smijenio dotadašnju, za njih "neposlušnu", ravnateljicu. Prije dolaska  u NP "Krka" Bulat je, što je posebno zanimljivo, bio upraviteljj šibenskog zatvora.

OBJAVLJENO  RANIJE: Zbog osnovane sumnje da je primao mito u gospodarskom poslovanju jučer je pritvoren 49 - godišnji Šibečanin, a 42 - godišnjak iz Bilica i 37 - godišnjak iz Fažane osumnjičeni su da su mu dali mit. To je rezultat kriminalističkog istraživanja koje je proveo Odjel kriminalističke policije Policijske uprave šibensko - kninske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćila je danas PU šibensko - kninska.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 49-godišnjak u svojstvu odgovorne osobe u pravnoj osobi  iz Šibenika u vremenu od ljeta 2011.g. do ljeta 2012. godine pogodovao osumnjičenom 37-godišnjaku kao dobavljaču te pravne osobe u postupku javne nabave čime mu  je na štetu svoje pravne osobe omogućio protupravnu imovinsku korist od najmanje 85 000 kuna. Kao protuuslugu je od njega zahtijevao i primio darove u vrijednosti najmanje od 53 000 kuna. Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 49-godišnjak u vremenu od ljeta 2010. godine do ljeta 2012.g. kao protuuslugu za sklapanje poslova u njegovoj pravnoj osobi od osumnjičenog 42-godišnjaka iz Bilica  tražio i primio razne darove.
       

Iz kategorije: Vijesti