Datum objave: 28. Studeni 2012

Pronađeni ljudski kostur povezan s nestalom Antonijom Bilić?

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi list iz policijskih izvora doznaje da su uz ljudske kosti, koje su pronađene na karlovačkom području, na mjestu odakle je posljednji put lociran signal s mobitela nestale Antonije Bilić, nađeni i ostaci odjeće. Navodi kako na temelju onog što je pronađeno postoje određene indicije da je riječ o Antoniji Bilić, no s time se još nitko ne usuđuje ozbiljno izlaziti. Doznajemo i da će DNA analiza biti maksimalno ubrzana, pa bi prvi rezultati mogli biti poznati već danas.

Zasad nema potvrde neslužbenih informacija da su uz kosti pronađene i traperice.

Zamjenik županijske državne odvjetnice iz Karlovca Mladen Krajačić potvrdio je kako su pronadeni fragmenti kostiju ljudski, no nije htio špekulirati radi li se o muškoj ili ženskoj osobi. Potvrdio je i da su nađene uz samo parkiralište, te da posmrtni ostaci nisu bili zakopani već su nadeni na površini tla.
- Kosti će biti prebačene na Zavod za sudsku medicinu u Zagreb, gdje će se DNA analizom utvrditi identitet - rekao je Krajačić.

Odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić, kazao je za Večernji list da nema nikakvih službenih podataka o tome jesu li kosti pronađene kod Josipdola ostaci Antonije Bilić, no da su oni još prije mjesec i pol dana tvrdili da bi to otprilike mogla biti lokacije gdje je Paravinja ostavio djevojku.

'Ako bi informacija da su to kosti Antonije Bilić bila točna to nas ne bi iznenadilo, jer sam takav slijed događaja iznio u rekonstrukciji pred kraj suđenja', kazao je Ljubičić i dodao da je to otprilike mjesto gdje je Paravinja u 22 minute, za koje se nije mogao utvrditi smjer kretanja njegovog kamiona, mogao stići i ostaviti tijelo.
 

OBJAVLJENO RANIJE: Policija obavlja očevid na smetlištu kamionskog parkirališta u selu Fulaje, na karlovačkom području. Kako su izvijestili, pronađeni su dijelovi ljudskih kostiju. Smetlište je udaljeno nekoliko kilometara od odmorišta Modruš, gdje je u lipnju prošle godine posljednji put lociran signal mobitela Antonije Bilić, prenosimo s HTV -a.       



Nitko ne želi potvrditi da je očevid povezan s njezinim nestankom. Čekaju se rezultati DNK analize kostiju pronađenih desetak metara od glavne ceste kod ugibališta Miljanica. 

Na teren je, uz policiju i forenzičare, izašao i državni odvjetnik. Očevid je u tijeku, a kosti ćemo prevesti na patologiju Zavoda za sudsku medicinu u Zagrebu, gdje će se obaviti medicinska obdukcija, DNA analiza, kao i identitet osobe. Za sada ne možemo reći radi li se o ostacima muškarca ili žene te životnoj dobi, na to će odgovore dati nalazi u idućih nekoliko dana, rekao je Mladen Krajačić, državni odvjetnik Županijskog suda u Karlovcu. 

Očevid obavljaju karlovačko Županijsko državno odvjetništvo, Policijska uprava karlovačka i vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba, a pretraga terena nastavit će se ujutro.



Zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić na 40 godina nepravomoćno je osuđen Dragan Paravinja. On od 12. studenoga u šibenskome zatvoru štrajka glađu. Tijelo Antonije još nije pronađeno. Nestala je 7. lipnja 2011., a posljednji je put viđena na mostu preko rijeke Čikole prije nego što je ušla u Paravinjin kamion. 
Nakon njezina nestanka policija je pokrenula nezapamćenu potragu, ali nije pronađen ni jedan dokaz koji bi istražitelje doveo do djevojke. Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubojstvo, no pred hrvatskim pravosuđem sve je zanijekao.

FOTO: tportal

Iz kategorije: Vijesti