Datum objave: 27. Studeni 2012

KRAJ SAPUNICE:Dario Šarić na kraju potpisuje ugovor s Cibonom

Diana Ferić
Diana Ferić

Najtalentiraniji mladi hrvatski košarkaš, Šibenčanin Dario Šarić, nakon dugih pregovora potpisat će četverogodišnji  ugovor sa zagrebačkom Cibonom i time je okončana višemjesečna spunica oko njegovog statusa, piše tportal.

Tako se dogodilo ono što je i sam Dario Šarić najavljivao u razgovoru za tportal.hr kada je kazao kako za njega postoji samo Cibona i točka. U ugovoru s Cibonom stoji klauzula kako nakon svake godine može otići u NBA ligu uz određeni postotak iz njegovog rookie ugovora, koji, ukoliko bude visoko na draftu, se može kretati između 15 i 16 milijuna dolara.

Vijest o dolasku Daria Šarića u Cibonu potvrdio je i njegov otac Predrag.

'Istina, Dario je sve dogovorio i potpisat će u srijedu za Cibonu. Mi smo pristali na neke njihove uvijete, oni na neke naše i našli smo se, tako da je i to riješeno', rekao nam je mirnim glasom tata Šarić te objasnio gdje je puklo sa Cedevitom.

'Oni se uopće nisu pojavili. Naime, odgodili su sastanak za četvrtak ili petak, no mi i agencija nismo željeli čekati tako da smo izabrali Cibonu'.

Još se ne zna tko je platio odštetu Zagrebu u vrijednosti od 550 tisuća eura koliko je odredila Fiba za 208 centimetara visokog Šarića, no ono što je navijačima 'vukova' važno da bi Šarić trebao debitirati ove nedjelje u Ljubljani protiv Olimpije u 11. kolu ABA lige.

Cedevita je također figurirala kao izgledna opcija, te je čak mladi Dario na nagovor svoga oca Predraga i razmatrao ponudu jedinog hrvatskog euroligaškog kluba, no ni bogatija ponuda, niti igranje u Euroligi nije bio dovoljan zov za najboljeg juniorskog košarkaša koji se tako ipak odlučio za Cibonu.

Što se tiče novog trenera Cibone ime bi trebalo biti poznato iza 19 sati nakon sastanka čelnih ljudi kluba, a čini se da bi mogao biti netko tko dosad i nije figurirao kao izgledni kandidat za klupu 'vukova'.

 


 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3