Datum objave: 26. Studeni 2012

MOGS – vedrija strana ozbiljne gospodarske smotre

Diana Ferić
Diana Ferić

Drugi Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam MOGS 2102 bio je tako uspješan da Udruženje obrtnika Šibenik ima puno razloga za osmjeh zadovoljstva. Kako je na toj ozbiljnoj gospodarskoj smotri bilo osmjeha, dobrog raspoloženja i pozitivnih vibracija u izobilju, objavljujemo foto raport njene vedrije strane.                                                                                                                                

Kada Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik bude slao predsjedniku RH Ivi Josipoviću pokrovitelju Drugog međunarodnog obrtničkog sajma MOGS 2012, izvješće o priredbi koju je podržao, moći će ga sa zadovoljstvom potpisati siguran da će predsjednik Republike i iduće godine biti visoki pokrovitelj te manifestacije. Udruženje obrtnika obavilo je dobar posao. Njegov sajam je potvrdio svoju vrijednost, a cijeli je projekt ponovno zaslužio visoke ocjene. Nije razočarao ni izlagače ni posjetitelje, a nisu se pokajale ni institucije koje su ga podržale.
U cjelini MGOS je vrlo ozbiljan gospodarska manifestacija koja je imala sve što jedan sajam treba imati. S jedne strane je to bila prigoda da poduzetnici i obrtnici pokažu svoje proizvode i usluge, da se sklope nova poznanstva i zaključe poslovni ugovori ili prilika za ispitivanje tržišta. S druge strane bio je to pravi pučki sajam šaren i zabavan na kojem je svatko mogao naći nešto za sebe.
Dok su dojmovi još svježi lijepo je podsjetiti se njegove vedrije strane. Oni koji su posjetili MOGS prepoznat će o čemu je riječ na našim fotografijama, a oni koji su proteklog vikenda propustili prošetati do TEF-a moći će osjetiti barem djelić optimizma kojim je MOGS doslovno zračio.
Da ne bi bilo zabune kada je riječ o rižotu s plodovima mora, kotlovini, gulašu i fažolu s kobasicama kojima su Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik i Grad Garešnica besplatno častili posjetitelje sajma, treba naglasiti da je isto toliko koliko je u slast pojedeno darovano i Caritasu pa su u ukusnom i obilnom obroku mogli uživati i naši siromašni sugrađani. Neki su bili toliko "gladni" ili  željni da su te slasne delicije jeli s kanta za smeće kako to pokazuju naše fotografije. 
 

Iz kategorije: Vijesti