Datum objave: 26. Studeni 2012

OSVRT:Gradsko vijeće i danas je bilo poligon za predizbornu kampanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč krizi  Grad Šibenik, za razliku od većine ostalih gradova u Hrvatskoj,  ima stabilan proračun, a neplanirano povećanje prihoda od komunalnog doprinosa koji su uplatili upravo veliki investitori dokaz je da je aktualna vlast stvorila povoljne uvjete za ulaganje, pohvalio se  je za govornicom na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika, dogradonačelnik Franko Vidović i odmah izazvao reakciju oporbenog HDZ -a. Ivica Poljičak je ustvrdio kako se ni na koji način ne može dokazati da to jedno s drugim ima veze te se pozvao na razdoblje od 2005. do 2009. u kojem su se, kako je kazao,  investicije u Gradu  Šibeniku bile i veće odnosno da se ničim ne može dokazati da komunalna naknada ima veze s stvaranjem povoljnih uvjeta za ulaganja na što je Vidović replicirao rečenicom da "stvaranje povoljnih uvjeta uvijek utječe na rezultate" i tako bi to trajalo da ih predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Goran Grguričin nije upozorio da nije primjereno govornicu Gradskog vijeća koristiti u predizborne svrhe te da  još samo nedostaje da se uključi on,  u ime svoje stranke, te svi drugi koji su predstavnici različitih opcija. 

No da se govornica Gradskog vijeća koristi u predizborne svrhe bilo je vidljivo već  na Aktualnom satu na kojem su vijećnici vladajuće koalicije  Branko  Belamarić iz SDP -a  i Draško Lambaša is HNS -a postavljali pitanja gradonačelniku na koja su odgovori već odavno  objavljeni i u medijima, primjerice koje su vojne objekte od države dobili ili pak što je s rezultatima analize kvalitete mora na Banju,  ali je to bila prilika da se gradska vlast javno još jednom pohvali za ono što je napravila.

Oporbeni HDZ, s druge strane, stalno ističe kako im se za pitanja koja postavljaju obraćaju građani, a uglavnom ne propuste  usporedbe onog što je učinjeno za  njihovog mandata i onoga što je napravila aktualna vlast. 

K tome treba dodati i današnji performans nezavisnog vijećnika Ante Gašperova Čače koji je za govornicu izašao kao nošen lutkom koju je nazvao "Hrvatrpić", ali nitko od prisutnih nije razumio "što je pjesnik htio reći", a pogotovu se to nije dalo naslutiti iz njegovog pitanja postavljenog na Aktualnom satu. 

Pitamo se jesu li svjesni da je najvažnije pitanje pronalaze li građani zbog kojih su svi oni u Gradskom vijeću u tim  istupima svoje interese  i odgovore na problem koji ih muče ili ne!

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3