Datum objave: 25. Studeni 2012

Šibenčani na juniorskom vaterpolskom prvenstvu u Australiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Mate Zeljak u funkciji pomoćog trenera i Andrija Bašić kao igrač sudjelovati će na juniorskom svjetskom prvenstvu što se od 1. do 9. prosinca igra u australskom gradu Perthu. Riječ je o već dokazanoj zlatnoj generaciji mladih vaterpolista koji su prije nešto više od godinu dana u Rijeci osvojili naslov europskih pobjednika, a prije koji tjedan stavili zlato oko vrata i na COMEN kupu u Beogradu (svojevrsna priprema za SP), prenosimo sa službenom portala Vaterpolskog kluba Šibenik.

Hrvatska mlada reprezentacija pod vodstvom izbornika Hrvoja Hrestaka i našeg Mate Zeljka ždrijebana je u skupinu B zajedno s domaćinom – Australijom, Novim Zelandom te vaterpolski “egzotičnim” zemljama – Kolumbija i Južna Afrika. Za vjerovati je da će upravo taj prvi susret i otvaranje turnira protiv Australije odrediti i pobjednika skupine, budući da bi sve ostalo bilo veliko iznenađenje. Međutim, konkurencija na turniru je velika – 19 zemalja uključujući Italiju, Srbiju, SAD, Mađarsku, Grčku i Australiju!

"Prvo bi se htio bih zahvaliti Vaterpolo savezu što su prepoznali moj rad i dali mi tu čast da radim s ovom sjajnom generacijom zajedno s izbornikom Hrestakom i kolegom Pezeljom iz Rijeke. Također, hvala i mojim kolegama u klubu (Renje, Sabioni, Šišak i Doktor) koji će me zamijeniti u radu s kadetima i mlađim kadetima ovih 15 dana dok me ne bude. Što se tiče samog COMEN kupa i SP u Australiji – u Beograd smo se otišli orjentirati tj. pogledati kako stojimo s ostalim europskim zemljama. Medalja nije bila imperativ, ali kad smo došli u četvrt tj. polufinale rekli smo – zašto ne. I na kraju je sve dobro ispalo.
U Australiji idemo utakmicu po utakmicu. Najvažniji nam je taj prvi dvoboj protiv Australije gdje bi (u slučaju pobjede) mogli direktno u četvrtfinale gdje bi nas opet trebale čekati dvije jake momčadi – SAD ili Mađarska. Ova momčad je europski prvak i zna se nositi s pritiskom i titulom favorita, pa ne sumnjam da će se u Perthu pokazati u najboljem svjetlu", kazao je Zeljak.

Čast da bude dio te priče pripala je i Šibenčaninu Andriji Bašiću koji se kratko prije turnira osvrnuo na zlato s COMEN kupa i najavio put: "U Beogradu smi igrali dobro iako uvijek može i bolje. Hvatali smo zaostatak u svim utakmicama – pogotovo s Mađarskom i Grčkom, ali smo na kraju ipak zasluženo slavili i na tome treba raditi. Napeto je bilo i protiv Italije u finalu budući da smo mogli i izgubiti, ali smo uhvatili nerješeno u regularnom dijelu, da bi ih na peterce konačno dobili 12:10. Idemo u Perth par dana ranije da se još bolje spremimo. Bit će teško jer ima puno slabijih ekipa koje će nas probati iznenaditi, ali hrvatska ima svjetski respekt i mislim da je sve osim medalje neuspjeh", smatra Bašić.

 

FOTO: www.radisibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti