Datum objave: 25. Studeni 2012

Hrana na MOGS - u i danas najbolje "kurila"

Diana Ferić
Diana Ferić

Gužva na Međunarodnom obrtničkom i gospodarskom sajmu, MOGS Šibenik nije jenjala ni danas, a  posjetitelji  u se, kao i obično, najčešće zaustavlja ispred štandova s hranom i to suhomesnatim proizvodima, sirevima i kolačima.  Izlagači  tih proizvoda koji su stigli is sjeverne Hrvatske i iz Slavonije zadovoljni su ostvarenim prometom prema kojem su, u neformalnom razgovoru s nama, sajam ocijenili ocjenom 4. Proizvođač vina i suhomesnatih proizvoda od divljači iz Žumberka, koji  je redovan izlagač i na Srednjovjekovnom sajmu u Šibeniku,  kazao nam je kako Šibenčani imaju profinjen okus i kako su jaku zainteresirani za njegove kobasice od jelena, medvjeda i vepra, više nego Zagrepčani. Zahvaljujući dolasku na sajmove u Šibeniku uspostavio je poslovne  i prijateljske kontakte s vlasnicima dvaju poznatih šibenskih restorana i nije jedini.

Poslovni razgovorili vodili su se na onim, za prosječne posjetitelje, manje atraktivnim štandovima na kojima je izložena tehnička roba.

Dakako, najatraktivniji ili barem  jednako atraktivan dio sajma i danas  je bio besplatni ručak. Šibenski ugostitelji u svojoj su megatavi skuhali hektolitre fažola sa suhim mesom i rijetko se koji posjetitelj sajma nije "mašio" za tu deliciju .

MOGS se zatvara večaras u 19 sati.

Iz kategorije: Vijesti