Datum objave: 23. Studeni 2012

Uključite se u humanitarni tjedan posvećen žrtvi nasilja Juri Kulazi

Diana Ferić
Diana Ferić

Nikoga ne ostavlja ravnadušnim nesretna sudbina mladog Šibenčanina Jure Kulaze koji se i dalje nalazi u teškom zdravstevnom stanju nakon što je prije godinu dana stradao ispred tadašnje diskoteke Inside kao žrtva brutalnog nasilja samo zbog toga što je jednu djevojku pokušao zaštiti od nasilnika. Njemu i njegovoj obitelji odlučili su zajednički pomoći  Likovna udruga Grupa 9, Foto klub Šibenik i Rotary kluba Šibenik.

Organizirali  su humanitarni tjedna od 6. do 13. prosinca,  od Svetog Nikole do Svete Luce, pod nazivom "I moj glas protiv nasilja- Šibenik grad bez nasilja" kako bi prikupili novac za pomoć Juri koji se i dalje nalazi na liječenju u Krapinskim toplicama i njegovoj obitelji koja izdvaja ogromna sredstva za njegovo ozdravljenje. Nepokretan je i gotovo ne komunicira s okolinom.   



Članovi šibenske likovne udruge Grupa 9 s prijateljima, te članovi Foto kluba Šibenik donirali su više svojih vrijednih radova kako bi se njihovom prodajom osigurao novac za za liječenje i rehabilitaciju Jure Kulaze. Izložba će biti 
otvorena  6. prosinaca 2012. u 19 sati u Muzeju grada Šibenika. 

Organizatori posebno apeliraju da se svi upišu u knjigu dojmova, koja će se zajedno s novcem uručiti obitelji jer bi tople poruke sugrađana mogle pripomoći Jurinom ozdravljenju. "Učinimo sve da Jure doživi ponos što se žrtvovao i stradao, stradao i za sve nas braneći našu najiskreniju želju da dobro bude jače od zla", kažu organizatori. 



U akciji " I moj glas protiv nasilja- Šibenik grad bez nasilja" sudjelovat će i poznati fotograf Šime Strikoman koji će 11. prosinca na plaži Banj snimiti milenijsku fotografiju sa šibenskom mladeži u znak podrške Juri Kulazi.

 

FOTO: Jure Kulaza s prijateljima prije nesreće

Iz kategorije: Vijesti