Datum objave: 26. Studeni 2012

Predstavljena linija proizvoda "Inkludio" sa stiliziranima boulama

Diana Ferić
Diana Ferić

Inkludio" je naziv posebno dizajniranih praktičnih proizvoda od žutice - torba  različite veličine i futrola za mobitele sa šibenskim bolulama koje izrađuje Centar  za socijalnu inkluziju Šibenik, a  predstavljeni su javnosti večeras u caffe baru Domald zajedno s novim logom te udruge koje je osmislio student dizajna, porijeklom Šibenčanin, Lovre Vudrag.

Centar za socijalnu inkluzija već 10 godina  nastoji uključiti i normalan život osobe s intelektualnim teškoćama kako bi ih se  tretiralo kao ravnopravne članove društva. Sada već imaju šest stanova u kojima  živi 23 ljudi s takvim teškoćama i  skrbe se o sebi uz profesionalnu pomoć zaposlenika Centra, kako je istaknula njegova predsjednica Marija Alfirev.

Na prezentaciji su   bili i šibensko - kninski župan Goran Pauk i dožupan Zoran Smolić koji je podsjetio i na program zapošljavanja takvih osoba uz podršku te je pozvao šibenske poduzetnike da se u to uključe jer je to najbolji način da se omogući normalan život osobama s intelektualnim teškoćama.

Centar za  inkluziju ponudit će šibenskim ustanovama i poduzećima da za svoje poslovne partnere i općenito prigodu darovanja otkupe novodizajnirane proizvode koje izrađuju članovi te udruge. 

Iz kategorije: Vijesti