Datum objave: 22. Studeni 2012

Projekt "Pripreme za brendiranje Šibenika" još uvijek tajna!

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska vlast je još  početkom 2011. godine izabrala Roberta Jakovljevića i tvrtku "Media in" da izrade projekt "Pripreme za brendiranje Šibenika", a rok je bio godina dana.  Godinu dana nakon toga, dakle prije 10 mjeseci, Robert Jakovljeviće novinarima je izjavio  kako je gradska uprava dobila taj projekt i kako slijede pripreme za njegovu prezentaciju."Na nama je  teži dio posla, oblikovanje prezentacije u trajanju od pola sata koja treba zainteresirati sve, od politike, građana do gradonačelnika. Važan segment ove pripremne faze je i interakcija na društvenim mrežama, primjerice grupa na Facebooku unutar koje se izmjenjuju stavovi, prijedlozi i kritike o projektu", najavio je tada Jakovljević, ali od tada do danas ništa se od toga nije dogodilo. Taj projekt  nije procirkulirao društvenim mrežama niti je javnost  s njim upoznata, a za nas novinare još uvijek tajna što ton sadržava i kako će se brendirati Šibenik.

Naime, na naše novinarsko pitanje je li konačno prihvaćena priprema za brendiranje Šibenika i na čemu se ona temelji, što sigurno intrigira šibensku javnost i jedna čeka čuti stručnu elaboraciju, iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika dobili smo vrlo neodređen odgovor. "Projekt "Priprema za brandiranje Grada Šibenika" je gotov i predstavlja  podlogu za izradu brenda Grada Šibenika. Kako je riječ o projektu od iznimne važnosti za pozicioniranje grada Šibenika bilo je potrebno i određeno vrijeme da se stručno i kreativno oblikuju ideje i načini njihove realizacije. U dogledno vrijeme Grad Šibenik će stručnoj i zainteresiranoj javnosti prezentirati ovaj projekt, kada se usuglase svi bitniji dionici koji su, bilo kao realizatori, bilo kao recenzenti dali svoj obol u kreaciji projekta "Pripreme za brandiranje". Nažalost, dok se takva javna prezentacija ne održi, nije primjereno davati sažetak projekta medijima", stoji u tom priopćenju.

Međutim u ovom, kao ni u drugim  sličnim slučajevima, nisu bitni mediji  nego odgovornost prema građanima, poreznim obveznicima koji su nešto što je za Grad važno  platili, u ovom slučaju oko 209. 000 kuna, a skoro dvije godine nakon toga ne znaju što su za to dobili. Porazna je i činjenica da aktualna gradska vlast u svom četverogodišnjem mandatu nije uspjela niti usuglasiti pripreme za brendiranje, a kamo li brendirati Šibenik. No tu dimenziju u gradskoj upravi očito ne smatraju važnom.

 

U međuvremenu Turistička zajednica Grada Šibenika promovira svoje nove internetske stranice na kojima je  Šibenik već brendiran kao grad festivala, ali na žalost ne znamo je li to sukladno izrađenom projektu pripreme  brendiranja ili i u ovom slučaju jedni idu drumom, a drugi šumom dok  građani sve to plaćaju. 
 

Iz kategorije: Vijesti