Datum objave: 21. Studeni 2012

Rotary klub obnovio igralište na Bualama

Diana Ferić
Diana Ferić

Rotary club Šibenik obnovio je dječje igralište na Bualama novcem  prikupljenim na lanjskom dobrotvornom balu. "Jedna od osnovnih zadaća i ciljeva Rotary kluba je prepoznavanje potreba u lokalnoj zajednici. Tako nam je „u oko upalo“ zapušteno i tužno dječje igralište na Bualama. Poželjeli smo uređenjem tog igrališta na njega vratiti djecu (i roditelje) te uljepšati jedan dio grada.Posebno značenje i „tajna veza“ ove akcije je u tome da je jedna od najvažnijih vrijednosti koju njeguje RC Šibenik prijateljstvo, a prijateljstvo se rađa upravo na dječjem igralištu", kažu u vodstvu tog kluba koji  u Šibeniku djeluje već gotovo 15 godina.

Projekt za uređenje tog igrališta izradio je njihov član  ing. Josip Pancirov a Rotary klub  je kupio i financirao montažu  opreme za to  dječj igralište.  Desetljećima zapušteni prostor namijenjen djeci ponovno je postao  mjesto  igre i druženja, a tomu su pripomogli i sponzori  dobrotvornog Rotary bala.

Šibenski Rotarijanci  organiziraju 8. prosinca svoj tradicionalni humanitarni bal na kojem će se i ove godine prikupljatii novac za stipendiranje uspješnih  šibenskih studenata u sklopu njihove akcije "Za šibensku izvrsnost" ,a  podupiru i humanitarnu akciju  za pomoć  šibenskom mladiću Juri  Kulazi, žrtvi nasilja. On je  prije dvije godine pretučen ispred jedne šibenske diskoteke i dalje  se bori za život.

   

Iz kategorije: Vijesti