Datum objave: 21. Studeni 2012

Župan prosvjeduje zbog nestručne analize Instituta za financije

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog pogrešnog tumačenje podataka po kojem je  ispalo da je županijska uprava Šibensko - kninske županije među rekorderima  u povećanju broja zaposlenih u posljednje  četiri godine šibensko - kninski župan Goran Pauk poslat će  prosvjedno pismo Institutu za financije RH, kako je najavio na današnjoj konferenciji za novinare. 

Detaljnim tablicama i obraloženjima opovrgnuo je njihov podatak da je  županijska uprava u tom razdoblju povećala broj zaposlenih za 221 posto, a analizu tog instituta ocijenio je nestručnom i površnom." Zbog njihove površnosti i neznanja  mene nazivaju ljudi i ja im onda  moram objašnjavati kako to nema veze sa stvarnim stanjem i kako je neki pripravnik u tom institutu "zbrajao kruške i jabuke",  kazao je župan. ističući najvažniji podatak, ato je  da je u spomenutom razdoblju županijska uprava zaposlila samo 8 novih radnika. Sva ostala povećanja nastala su zbog reorganizacije i ulaska  nekih zavoda i ustanova u takozvanu županijsku riznicu.  Tako je Županiji 2008. godine pripojeno 20 zaposlenika  do tada državnog ureda za prostorno uređenje i gradnju  što je Institut samo pribrojio broju zaposlenika, a riječ je o radnim mjestima koja su i do tada postojala. Isto tako od 2008. do 2011. godine postali su "bogatiji" i za zaposlenike  dvaju domova za stare i nemoćne iz Knina i Šibenika u kojima je, posebno u šibenskom Cvjetnom domu uočljiv znatan porast broja radnika, ali Županija, kako tvrdi župan Goran Pauk na to ne može utjecati.

Župan je  naglasio i kako  imaju još oko 800 000 kuna u strukturi  županijskog proračuna  koje po zakonu mogu iskoristiti za plaće zaposlenika županijske uprave i kako u nekim upravnom odjelima, zbog potrebe posla namjeravaju povećati broj zaposlenik. To se međutim ne odnosi na Upravi odjel koji izdaje lokacijske i građevinske dozvole koji je zatrpan poslom i ima kroničan nedostatak djelatnika. Župan pauk smatra da je taj problem uzrokovan lošim zakonskim rješenjima i da je to problem državne uprave, a ne jedinica lokalne samouprave.
 

 

Iz kategorije: Vijesti