Datum objave: 21. Studeni 2012

MOGS Šibenik: Bit će izlagača, ali i degustacija i zabave!

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski restaurator namještaja zakupio je na ovogodišnjem, drugom Međunarodnom  obrtničkom i gospodarskom sajmu  MOGS Šibenik koji se održava od 23. do 25 studenog znantno veći prostor nego lani  s obzirom na  prošlogodišnje pozitivno  iskustva i  korisne kontakte koje je na tom sajmu uspostavio, a tom su se logikom vodili i organizatori, Udruženje obrtnika Grada Šibenika pa su ove godine proširi sajmeni prostor  i pogodili!

Sve je zakupljeno, iako se ove godine izložbeni prostor plaća,  pa će na tom sajmu nastupiti najmanje  145  izlagača iz Hrvatske i svijeta  s raznovrsnom ponudom od  suvenira, hrane i vina do različitih uređaja  i opreme, kako je najavio Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Šibenika na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana  u sajmenom prostoru, na području bivše tvornice TEF.

Sajam se održava na 1 600 četvornih metara zatvorenog i 1 000 metara otvorenog prostora, a na njemu će sudjelovati obrtnici i ostali poduzetnici iz gotovo svih većih hrvatskih gradova, ali i iz Bosne i Hercegovine, Italije, Austrije i Kanade.  Održava se  pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića te pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, Šibensko - kninske županije, Grada Šibenika i Hrvatske obrtničke komore, a otvorit će ga ministar poduzetništva i obrta  Gordan Maras. Organizator je  Udruženje obrtnika Grada Šibenika, a suorganizator Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Šibenik.

"Želimo zahvaliti i Predsjedniku Republike i Ministarstvu što su od prvog dana prepoznali važnost ovog sajma i podržali nas. Drago mi  je što je  veliki interes izlagača i prošle i ove godine to opravdao. Isto tako me raduje  suradnja s Gospodarskom komorom Federacije  Bosne i Hercegovine  koja će se predstaviti na sajmu, a na otvaranju će biti i njezin predsjednik Jago Lasić. Naš cilj je povezati obrtnike i poduzetnike ne samo iz Hrvatske nego i iz inozemstva jer ulaskom u Europsku uniju proširit će se slobodno tržište", kazao je Smolić. 
 
Gosti  MOGS -a su Grad Garešnica i njihovo udruženje obrtnika s kojim je Udruženje obrtnika  Šibenik potpisalo Povelju o prijateljstvu, a koji će značajno obogatiti popratne sadržaje. Na manifestaciji "Okusi i zvuci moslavačkog kraja" sudionicima i posjetiteljima sajma predstavit će  svoju turističku i gastronomsku ponudu te folklornu baštinu. Nakon službenog otvaranja Sajma  Sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika Šibenik pripremit će degustaciju dalmatinskih delicija za sve i za sudionike i za posjetitelje.

Vlada Mesić, tajnica Udruženja obrtnika Šibenika najavila je i korisna i zanimljiva predavanja  koja će za trajanja sajma biti organizirana za sve njegove sudionike. 

Zanimljivo je da su zahtjevni posao organiziranja tog sajma koji je privukao brojne obrtnike i poduzetnike  odradile tri djelatnice Udruženja obrtnika Šibenik te volonterski članovi Upravnog odbora tog udruženja, a  MOGS se najvećim djelom  financira vlastitim sredstvima Udruženja koja izdvajaju njihovi članovi obrtnici. 

Ulaz na MOGS je besplatan kao i prostor za parkiranje, a sajam će  sva tri dana biti otvoren od 9 do 19 sati. 

Iz kategorije: Vijesti