Datum objave: 19. Studeni 2012

Dario Šarić priznaje krivnju za prometnu nezgodu, ali tvrdi da nije pobjegao

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijska uprava  šibensko - kninska nije u svojim redovnim izvješćima izvijestila o incidinetu koji se s petka na subotu dogodio u Ulici Karla Vipauca u Šibeniku, pored zgrade Suda koju je, kako se naknadno doznalo skrivio Dario Šarić, najveća hrvatska košarkaška nada. Glasnogovrnica PU šibensko - kninske Marica Kosor  danas je novinarima potvrdila  da je  u  noći s petka na subotu, između  1.00  i 2.00 sata u Ulici Karla Vipauca 18-godišnjak iz Šibenika, vozeći pod utjecajem alkohola Jeep Grand Cherokee  skrivio prometnu nesreću. Nije prilagodio brzinu kretanja skliskom kolniku,izgubio kontrolu nad upravljačem. Zabio se u parkirani osobni automobil vlasnika 45-godišnjeg Šibenčanina, a zatim je udario u drugi parkirani automobil, u vlasništvu 46-godišnjeg Šibenčanina. Potom se automobilom  zarotirao na kolniku te udario u treći parkirani automobil, u vlasništvu 40-godišnjeg Šibenčanina. Vozač je napustio mjesto nesreće, kako naglašava glasnogovrnica,  bez da je oštećenim vlasnicima automobila ostavio osobne podatke i podatke o vozilu, a policijska patrola ga je zaustavila  na cesti u blizini bivše vojarne Bribirskih knezova.

Dario Šarić  je novinarima 24 sata potvrdio da je skrivio nesreću u šibenskoj Ulici Karla Vipauca prometnu nesreću u kojoj su oštećena tri automobila ,a li opvrgava da je pobjegao s mjesta nesreće. "Istina je, skrivio sam sudar u noći na subotu. Vraćao sam se kući svojim terencem, koji ima automatski mjenjač. Na zavoju, koji je bio mokar od kiše, automobil je promijenio brzinu i zbog trzaja proklizao. Nisam ga uspio ispraviti i zakvačio sam parkirana vozila s lijeve strane.  Nisam pobjegao, niti sam vozio prebrzo. Čekao sam desetak minuta hoće li se pojaviti vlasnici vozila koja sam oštetio ili policija, a kako nitko nije dolazio, ostavio sam na oštećenom vozilu ceduljicu sa svojim brojem telefona. Svoj sam automobil odvezao kući i sam pozvao policiju ", izjavio je za 24 sata Šarić  dodajući kako je bio  pod "blagim utjecajem akkohola" i da je popio jedno pivo.

Šarić je, inače, otputovao,  u Istanbul, gdje će se priključiti treninzima Fenerbahcea. Ako zadovolji trenera, Turci će za njega izdvojiti 550.000 eura odštete i najvjerojatnije ga posuditi Splitu do kraja sezone.

Iz kategorije: Vijesti