Datum objave: 19. Studeni 2012

Kaštelani najuspješniji na ovogdišnjoj regati Vodice - Jabuka

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudionici ovogodišnje  10., jubilarne, regate koja se vozi od Vodica do Jabuke, najzahtjevnije  i najizazovnije hrvatske regate krstaša duge 100 nautičkih milja, slavili su sinoć završetak natjecanja do kasno u noć na vodičkoj rivi uz  Gego - Justins Johnson  benda. Na to je regati ove godine sudjelovalo  68 jedrilica s oko 500 članova posade. Poznati snimatelj Šime Strikoman snimio je na vodičkoj rivi i  Milenijsku fotografija sudionika regate i članova JK Tijat koji ju organizira.

Na startu u petak uvečer  pojavilo  se 68 jedrilica od 70 prijavljenih jer  dvije zbog problema s brodom nisu startale. U 3:30:40 prva je "okrenula" Jabuku jedrilica OLA - JK Marina Kaštela sa skiperom Toni Bulaja, tri minute nakon, u 3:33:04 jedrilica FULCRUM II, češka posada sa skiperom Chatrny Marek, te zatim jedrilica MARINA KAŠTELA, JK Marina Kaštela sa skiperom Josip Berket u 03:40:13.

Do povratka u Vodice poredak se promijenio. U 10:50:26 prva kroz cilj prošla je jedrilica Marina Kaštela, sa skiperom Josip Berket, JK Marina Kaštela, Nakon pauze od malo manje od dva sata počele su stizati i ostale jedrilice, priopćili su organizatori.

Prvih deset jedrilica: 

1. MARINA KAŠTELA, JK Marina Kaštela, skiper Josip Berket
2. OLA,  JK Marina Kaštela, skiper Toni Bulaja
3. ANADORA, JK lABUD, skiper Mate Arapov
4. FULCRUM II, Fulcrum Sailing, skiper Chatrny Marek
5. DSK, JC Croatia-Opatija, skiper Nikola Kršanac
6. VOLA VOLA, JK Mornar,  skiper Bojan Bozić
7. ORION, JK Labud, skiper D Angelo Marcello
8. FIGARO, JK Labud, skiper Emil Tomašević
9. KARPO, JK Loka Timing, skiper Dušan Usenicnik
10. MADIBU, JK Artina, skiper Goran Oreb

 

Iz kategorije: Vijesti