Datum objave: 19. Studeni 2012

Zakupljen sav izložbeni prostor na ovogodišnjem MOGS - u u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Poduzetnici i obrtnici, njih ukupno oko 150,  zakupili su sav ponuđeni  izložbeni prostor na ovogodišnjem  Međunarodnom obrtničkom i gospodarskom sajmu MOGS 2012 koji će, drugi put za redom, održati u Šibeniku od 23. do 25. studenog ove godine, na prostoru bivšeg TEF -a na kojem ovih dana niču šatori za tu manifestaciju. Zbog iznimno velikog interesa  izložbeni prostor povećan je za 600 četvornih metara u odnosu na lani. Organizator  sajma je Udruženje obrtnika Grada Šibenika, a suorganizator Hrvatska  gospodarska komora. Lani je taj sajam posjetilo preko  5 000 posjetitelja, a ove godine ih se očkuje i više. 

 

MOGS 2012 se održava  pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića te pokroviteljstvom Ministarstva obrtništva i poduzetništva, Šibensko - kninske županije, Grada Šibenika i HOK -a. Cilje je omogućiti poduzetnicima da  prezentiraju svoj rad i proizvode te da se poslovno povežu i razmijene iskustvo. Ove godine se izložbeni prostor naplaćuje zbog velikih troškova organizacije, ali su cijene simbolične. 

Pedesetak štandova zakupili su obrtnici i ostali poduzetnici iz Šibensko - kninske županije, a ostali dolaze iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva. Tako će na sajmu biti prisutna Gospodarska komora Bosne i Hercegovine, Promotivna agencija iz Italije, tvrtka iz Kanade koja proizvodi štedljive svjetiljke te tvrtka Hormann koja je evropski lider u proizvodnji garažnjih i industrijskih vrata,  kako doznajemo od Vlaste Mesić, tajnice Udruženja obrtnika Grada Šibenika. 

Bit će izložen raznovrsan asortiman proizvoda od suvenira i hrane do suvremenih uređaja i ostale tehničke robe. 

Posjetitelji će moći uživati i u posebnim gastro i zabavnim programima. Prvog dana, nakon službenog otvaranja MOGS -a, autohtone specijalitete pripremat će šibenski ugostitelji, a u subotu je cijeli dan posvećen prezentaciji  Moslavine. Udruženju obrtnika Grada Šibenika u goste dolazi Udruženje obrtnika Grada Garešnice s kojim su pobratimljeni. Oni organiziraju besplatnu degustaciju specijaliteta i vina moslavačkog kraja uz tamburaše. 

 

Za sudionike MOGS -a bit će organizirana i posebna predavanja. Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvoj upoznat će ih  s novim kreditnim linijama za poticanje gospodarstva, mr. sc. Petar Gardijan održat će predavanje pod nazivom "Kako preživjeti krizu", a predviđen je i nastup  stručnjaka iz Regionalne razvojne agencije Šibensko - kninske županije. 

Iz kategorije: Vijesti