Datum objave: 17. Studeni 2012

"Valovi Šibenika" od 30. 11 do 2.12. u šibenskoj luci

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 50 jedrilica s oko 300 članova posada  sudjelovat će prema najavama na ovogodišnjoj 13. tradicionalnoj  Šibenskoj regati krstaša koju i ove godine, u povodu  blagdana svetog Nikole  od petka 30. studenog do nedjelje 2. prosinca. 2012. organizira JK Val pod generalnim pokroviteljstvom Grada Šibenika i sponzorstvom Jadranske banke d. d., priopćili su iz tog kluba.

Šibenska regata krstaša održat će se u akvatoriju šibenske luke. Prvoga dana vozit će se Kup JK Val, ne kojem će pravo nastupa imati samo članovi kluba Val. Jedrit će se na istovjetnim jedrilicama Elan 340, a pobjednici će odnijeti nagradu najbolje posade kluba u 2012. godini. U subotu, 1. prosinca, bit će održana  Šibenska regata krstaša (na potezu: riva – Šibenski most – Mandalina – mulo Krke).

Osim atraktivnih jedrilica koje će sudjelovati u regati, u Šibenik će tih dana doploviti i drugi zanimljivi brodovi. Svoj su dolazak zasada potvrdili Kraljica mora, Rex, Lirica, Desto, Galija i mnogi drugi...

Gledateljima će se na rivi biti ponuđen i popratni zabavni program, sajam nautičke opreme, odjeće i obuće, jela i pića, te ukusna marenda – a sve po pristupačnim cijenama. Cilj JK Val i Organizacijskog odbora Šibenske regate krstaša jest da ovo trodnevno slavlje mora, brodova i jedrenja preraste u tradicionalni festival, koji će samu Regatu, ali i kulturnu i turističku ponudu Grada Šibenika, podignuti na  višu razinu.

Iz kategorije: Vijesti