Datum objave: 17. Studeni 2012

Svijeće za žrtvu Vukovara večeras pale gradska uprava, djeca, SDP, HDZ ...

Diana Ferić
Diana Ferić

Sjećanjem na žrtvu Vukovara 1991. pod sloganom „Vukovaru – ime sveto“  i ove godine će Šibenčani odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – simbola hrvatske slobode.

 

Večeras, večer uoči sjećanja na žrtvu Vukovara, zaposlenici Gradske uprave upalit u 18 sati upaliti stotinu lampiona na trgu ispred svoje zgrade i replike vukovarskog vodotornja, koju je Šibenčanima darovao vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.  

Lampione u obliku vukovarskog vodotornja, simbola žrtve ovog prijateljskog grada, ali i njegove snage i ustrajnosti, Grad Šibenik nabavio je od vukovarske tvrtke Vu Lux, koja će prikupljenim sredstvima od prodaje stipendirati studente grada Vukovara.

Već tradicionalnoj akciji, koja se u cijeloj Hrvatskoj pod nazivom "I u mom gradu Vukovar svijetli" provodi od 1999. godine, pridružit će se u subotu  i učenici šibenskih osnovnih škola Fausta Vrančića i Jurja Dalmatinca te članovi Društva "Naša djeca". Ovo je ujedno i poziv svim našim sugrađanima da nam se pridruže i da ovim simboličnim činom još jedanput iskažu duboko poštovanje i zahvalnost svim žrtvama Vukovara, priopćili su iz gradske uprave.

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović prisustvovat će sutra  na tradicionalnom obilježavanju 18. studenog koji je Hrvatski sabor proglasio Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Program Dana sjećanja 2012. godine traje od 10. – 24. studenog i sadržava niz prigodnih događanja – susrete ratnih izvjestitelja, izložbe fotografija, znanstveno-stručne skupove, otkrivanje spomen-obilježja, novinarsko-književnički susret, sportska natjecanja, koncerte i druge sadržaje kojima organizatori žele obilježiti 1991. godinu.


Gradski odbor HDZ -a, Zajednica žena HDZ -a i Mladež HDZ -a organiziraju večeras u 18 sati misu zadušnicu u crkvi Gospe van Grada, a ispred te crkve će i zapaliti svijeće u znak sjećanja na sve koji su branili Vukovar i na njifovi žrtvu.

 

Članovi i članice Gradske organizacije SDP-a Šibenik, na čelu s predsjednikom Frankom Vidovićem,  u povoru obljetnice početka napada na Vukovar zapalit će večeras u 18.30 sati   svijeće u Ulici Stjepana Radića, ispred zgrade u kojoj su smještene prostorije SDP-au 18,30 
I te su svijeće su napravljene u liku vukovarskog vodotornja, a njihovom kupnjom Gradska organizacija SDP-a Šibenik pridružila se akciji stipendiranja studenata Grada Vukovara, koja je organizirana diljem Hrvatske.
 

Iz kategorije: Vijesti