Datum objave: 14. Studeni 2012

Sve više djece u Šibeniku obolijeva od zloćudnog tumora mozga!

Diana Ferić
Diana Ferić

Sve više djece u Šibeniku obolijeva od zloćudne vrste  tumora mozga, meduloblastoma, ali istodobno u Šibeniku nema dječje onkologije niti se zna zašto se to događa, upozorili su na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku članice Udruge žena "Sv. Ante" koja 22. studenog organizira u Šibeniku još jedna humanitarni koncert za pomoć toj djeci i njihovim obiteljima.

" Svjedoci smo da šibenska djeca masovno obolijevaju od meduloblastoma i drugih oblika zloćudnog raka mozga. U mjesec i pol dana od te je bolesti oboljelo troje djece u Šibeniku. Pokušale smo dobiti detaljniju, službenu informaciju o ukupnom broju oboljelih od zdravstvenih ustanova i institucija, ali nam to nije uspjelo. No, prema statistikama različitih udruga i informacijama dječjih pedijatara u Hrvatskoj od toga  svaki drugi dan oboli jedno dijete, a to znači 150 djece na godinu što je zabrinjavajući podatak", istaknule  su Ana Čirjak i Alisa Gulin, članice udruge "Sveti Antun".

Bio je to i apel nekolicine roditelja te djece koji su o svojim problemima odlučili progovoriti javno s imenom i prezimenom no puno je i onih koji ne žele izlaziti u javnost. Sve njih, uz primarnu brigu za zdravlje vlastitog djeteta,  muči isto - svoju djecu ne mogu liječiti u Šibeniku nego u Zagrebu. To iziskuje velike troškove koji ih financijski iscrpljuju, a kako su svom bolesnom djetetu posvećeni 24 sata barem jedan od roditelja ne može raditi.

Udruga žena  "Sveti Antun "  okuplja za sada ima dvadesetak članova i trudi se obiteljima oboljele djece pomoći i financijski, ali i pomoći njihovom socijalnom uključenju. Zbog toga je ta udruga odlučili organizirati još jedna humanitarni koncert, 22. studenog u sportskoj dvorani na Baldekinu pod nazivom "Šibenska srca za našu dicu". Nastupit će Tomislav Bralic i klapa „Intrade“, Ivica Sikirić Ićo, Igor Cukrov, Antonija Dora Pleško,Boris Erceg,Klapa „Žrnovica“,“Kanela“,“NasQuatros“,“Romansa“,Amadeus band Zadar i Ivan Buric, a posebna gošća će biti uspješna  šibenska košarkašica Antonija Mišura koja nosi titulu najljepše košarkašice na svijetu. Time su se i poznati sportaši uključili u akcije pomoći oboljeloj djeci pa nema razloga da dolaskom na koncert to ne učinite i Vi.

Iz kategorije: Vijesti