Datum objave: 14. Studeni 2012

Mito od Farmala primali i liječnici iz Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Među liječnicima osumnjičenim u akciji "Hipokrat " ima i liječnika iz Šibensko - kninske županije. Novinarka Nataša Škaričić, koja je i razotkrila tu aferu piše da je jedna liječnica iz Šibenika navodno  prepisivala  pacijentima  Farmalove lijekove vrijedne više od 90 000 kuna mjesečno. Slobodna Dalmacija spominje liječnicu iz okolice Šibenika koja je od posrednika Rine Rinčića tražila od Farmala da bonove koje je dobivala kao mito pošalje njezinome sinu koji je na studiju u Zagrebu. U kuloarima se čuje priča o liječnici obiteljske medicine u Vodicama  koja je navodno  od Farmala mjesečno dobivala 12 000 kuna. Istražitelji su navodno u rujnu snimili jednog  kninskog liječnika kojemu je plaćeno 1 800 kuna u bonovima. Službenih potvrda za to još nema.

Naime, Farmal je lojalne liječnike, kako je USKOK utvrdio, plaćao studijskim putovanjima, namještajem, kućanskim aparatima  te  novcem i  i bonovima  za kupnju u trgovinama. Pritvoreni  Dražen Dedi, predsjednik Uprave Farmala ima je za to  mrežu satkanu od svojih troje direktora, te 23 trgovačkih putnika na terenu koji su nudili  liječnicima  primarne zdravstvene zaštite i ljekarnicima širom Hrvatske mito da bi  prepisivali Farmalove lijekove.

U akciji Hipokrat USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv 76 osoba i trgovačkog društva Farmal. Sumnjiči ih se za udruživanje radi primanja i davanja mita, zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na zloporabu položaja i ovlasti. Pod istragom je i više od 300 liječnika opće prakse iz cijele zemlje, a oni se sumnjiče da su primali mito.

 

FOTO: index.hr

Iz kategorije: Vijesti