Datum objave: 13. Studeni 2012

Skup potpore generalima Gotovini i Markaču u petak na šibenskom mostu

Diana Ferić
Diana Ferić

Mirni skup u znak prosvjeda protiv suđenja hrvatskim generalima u Haagu, bez obzira na presudu koja će biti izrečena generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, bit će u petak, 16. studenog, na dan izricanja presude, organiziran na šibenskom mostu kao simbolu obrane Šibenika, kako su na današnjoj konferenciji za novinare najavili predstavnici svih  lokalnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Pozvali su sve svoje članove, sve sudionike Domovinskog rata i ljude dobre volje  da im se pridruže. " Našim generalim sudi se samo zbog toga što su vodili obranu Hrvatske i to je ono s čime se ne slažemo. Ni u kom slučaju nije smjelo doći do suđenja sudionicima obrambenog domovinskog rata koji su branili svoj dom i svoju domovinu. Ako je netko napravio neko nezakonito djelu u ratu  to su bila pojedinačna nedjela i treba im se suditi prema hrvatskim zakonima. " kazao je Marin Frkić, predsjednik Županijske udruge ratnih veterana .

Branko Smrček, predsjednik Udruge oboljelih od PTSP -a, dodao  je kako se nikad u povijesti nije dogodilo da se sudio onima koji su se u ratu branili i da je njih skup glas protivljenja protiv toga. "Tu se radi o politici, istoj onoj koja nas je i uvukla u taj obrambeni rat. Okupit ćemo se na Mostu kako bismo iskazali svoj stav, ali na tom skupu ne želimo nikakve političare i nikakve govore", istaknuo je Smrček.  

U četvrtak, 15. studenog u 19 sati u šibenskoj katedrali služit će se  misa za generale u Haagu. 

Iz kategorije: Vijesti