Datum objave: 12. Studeni 2012

Novi gradski projekt:Spajanje Pekovca s plažom Banj

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt uređenja šetnice od Pekovca do plaže banj predstavit će sutra javnosti gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i arhitekt Damir Lasinović, autor tog projekta. Njime će se, kako ističu u gradskoj upravi, na atraktivan način spojiti završetak gradske rive na istoku i gradsko kupalište Banj.

 

Zahvat obuhvaća uređenje kompletnog okoliša, sa sanacijom i stabilizacijom litica koje se nalaze na tom prostoru. U uređenje šetnice uključena je i izvedba sklopa klupa istog oblikovanja kao na "Banju", zelenila, polja sa stablima i "pješačkim muletom", polja s grmolikim mediteranskim biljem i "muletom", rasvjete, posebno osmišljene ograde šetnice, kamenih vertikala zidova što nose ili obrubljuju pješačke rampe, kao i one u laminatu ili goloj stijeni sa zaštitnom mrežom, uređenje šljunčanog dijela same plaže uz more, kao nastavka oblutaka sa "Banja".

Budući da je riječ o osjetljivoj zoni unutar gradskog tkiva, kao i složenom sklopu nekoliko cjelina, tim projektom se razrađuje rješenje koje maksimalno prati postojeću strukturu terena uz minimalne intervencije, ističe se u  obrazloženju tog projekta.

Iz kategorije: Vijesti