Datum objave: 08. Studeni 2012

Obrtnici i Zagrebačka banka prikupili novac za igrališta u Kninu

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska obrtnička komora (HOK), Zagrebačka banka, Obrtnička komora Šibensko kninske županije i četiri Udruženja obrtnika: iz Drniša; Knina; Murtera, Pirovca i Tisnog te Vodica i Tribunja, prikupili  su 125.718,00 kn za uređenje prostora za bezbrižnu i sigurnu igru kninskih mališana i tu su donaciju danas uručili Tomislavu Vrdoljaku, zamjenku gradonačelnice Grada Knina. 

 

Predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore podržalo je taj projekt u suradnji sa Zagrebačkom bankom, strateškim partnerom u programu „Obrtnik&partner“ i s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije i Udruženjem obrtnika Knin te  još  tri udruženja obrtnika iz ove županije – UO Murter, Pirovac, Tisno, UO Vodice i Tribunj i UO Drniš.

Hrvatska obrtnička komora donirala je iznos od 59.000,00 kn za ovu namjenu, a Zagrebačka banka 50.000,00 kn. Obrtnička komora Šibensko-kninske županije donirala je 9.718,00 kn,  Udruženje obrtnika Murter, Pirovac, Tisno 2.000,00 kn, Udruženje obrtnika Drniš 2.000,00 kn, Udruženje obrtnika Vodice i Tribunj 2.000,00 kn te Udruženje obrtnika Knin  1.000,00 kn.

 

Inicijativa za izgradnju dječjeg igrališta u Kninu potekla je od Udruženja obrtnika Knin, što je Grad Knin prihvatio i pripremljena je potrebna projektna dokumentacija. Knin, kao grad na području od posebne državne skrbi, s iznimno velikim brojem djece, 2.700 djece do 12 godina, će uz postojeće sadržaje koje im pružaju vrtići i škole , uređenjem ovog parka  i ovom donacijom mališanima Knina osigurati prikladan prostor za igru koji im je prijeko potreban.

Zamjenik gradonačelnice Grada Knina Tomislav Vrdoljak istaknuo je da sam projekt definira uređenje igrališta u segmentima, i svaki od segmenata predstavlja u sadržajnom smislu prostor za dječju igru, koji se kao takav može koristiti neovisno od drugih.
Ukupna vrijednost projekta je 634.663,75 kn, ovom donacijom realizirat ćemo segment „A“ u vrijednosti 125.718,00 kn, a realizacijom svih segmenata zaokružit će se uređenje dječjeg igrališta kao cjeline, na lokaciji postojeće zelene površine u ulici Dr.F.Tuđmana br.4.

 

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec naglasio je da Hrvatska obrtnička komora ove godine obilježava 160 godina organiziranog obrtništva. „Ovu važnu obljetnicu obilježavamo nizom aktivnosti koje ukazuju na bogatu povijest i tradiciju obrtništva na našim prostorima, no isto tako i na ulogu koju obrtnici imaju u široj društvenoj zajednici u kojoj djeluju. To je i bio razlog što smo prihvatili inicijativu naših kolega iz Knina i podržali ovaj projekt pod geslom 'Obrtnici - vrijedni članovi zajednice u kojoj žive i rade'.

Direktor obiteljskog i osobnog bankarstva regije Dalmacija Zagrebačke banke Tonći Srzić kazao je kako je „Zagrebačka banka tradicionalno partner akcija koje za cilj imaju dobrobit djece, a posebno najmlađih članova naših društva. Dosad smo bili podrška lokalnim upravama raznim aktivnostima te nas veseli što je naša prva donacija Kninu namijenjena razvoju zajednice te je odgovor na potrebe Grada da osigura malim Kninjanima veselo djetinjstvo puno igre i zabave. Također, zadovoljstvo nam je što je ova donacija nastala kao rezultat izvrsne dugoročne suradnje obrtnika i Zagrebačke banke koja se kontinuirano nadograđuje novim rješenjima i akcijama.“.

 

 

Iz kategorije: Vijesti