Datum objave: 08. Studeni 2012

Turističkim kućama stižu računi za neprocjenjeno zemljište

Diana Ferić
Diana Ferić

Četiri turističke kuće iz Šibensko - kninske županije  i to BTP d.d., Primošten d.d., Prisliga d.o.o. iz Tisna, Solaris d.d. i Školjić d.o.o. podnijele su Ministarstvu turizma zahtjeve za dodjelu koncesije za  turističkog zemljišta u kampovima i u narednih desetak dana bit će im ispostavljeni računi. U Ministarstvu turizma ističu kako , dok se računi ne ispostave ne mogu govoriti o  iznosima. Ukupni prihodi koji se očekuju od ovog postupka su oko 50 milijuna kuna,koji će biti podijeljeni, sukladno Zakonu, između Republike Hrvatske, jedinica lokalne samouprave te županija.

 

Riječ je o koncesiji na zemljište koje se nalazi unutar hotelskih kuća i autokampova, a nije procjenjeno u postupku pretvorbe i privatizacije.  Osim tog tehničkog postupka t koji se odnosi na izdavanje računa i naplatu koncesije do izdavanja konačnog rješenja o koncesiji Ministarstvo turizma radi i na  izmjenama i dopunama Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije, u suradnji s Ministarstvom pravosuđa kao nositeljem Zakona i DORH-om.
To im je, kako ističu,  jedna su od prioritetnih aktivnosti  ove jeseni budući da je provedba navedenog zakona jedna od glavnih prepreka za daljnje investicije, posebno u kampovima. 

Iz kategorije: Vijesti